Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

EKRE taotleb Vene vallutuspoliitikat õigustavate mälestusmärkide eemaldamist

-
18.04.2022
Georgi lint.
© Uued Uudised

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) fraktsioon esitas Riigikogule eelnõu, et eemaldada avalikust ruumist mälestusmärgid ja monumendid, mis on pühendatud Nõukogude ja Vene armee vallutustegevuse õigustamisele ja heroiseerimisele.

Eelnõu üle andnud Riigikogu liige Paul Puustusmaa juhib tähelepanu, et Eesti iseseisvuse taastamise aktiga 20. augustil 1991. aastal jäeti selja taha etapp, kus Eesti maad ja rahvast sunniti osalema Venemaa revanšistlikus sõjapoliitikas.

„Ometi on Eestis säilinud terve rida jõulise sümboolse tähenduse ning mõjuga mälestusmärke ja -sambaid, mis kiidavad Vene vallutusarmee tegevust ja legitimeerivad Eesti Vabariigi territooriumi okupeerimist,“ ütles Puustusmaa.

„Olukorras, kus Venemaa on taas alustanud vallutussõda Euroopas, on aeg vabaneda Vene imperialismi- ja sõjapoliitikat õigustavatest mälestusmärkidest.”

Puustusmaa sõnul tuleb valitsusel luua õiguslikud alused, et Vene riigi armee tegevust heroiseerivad mälestusmärgid avalikust ruumist korrektselt teisaldada.

UU