Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

EKRE esitas eelnõu, et Riigikogu liikmete autoliisingud kuluhüvitistest välja arvata

-
19.04.2022
Kalle Grünthal
© Uued Uudised

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna saadik Kalle Grünthal esitas täna Riigikogus eelnõu selle kohta, et Riigikogu liikmete tööga seotud kulutuste osas ei arvestata enam sõidukite liisinguid – see tuleb maksta neil oma taskust, täpselt nii, nagu teeb Eesti Konservatiivne Rahvaerakond seda kogu aeg on teinud.

Kalle Grünthal ütles eelnõud üle andes, et kuna kuluhüvitiste kasutamine on praegu kuumaks teemaks tõusnud, siis võtab EKRE fraktsioon tähelepanu alla ka kõik teised kuluhüvitised. Näiteks, kas Valdo Randpere, kellel on kinnisvara Tais, käib seal kuluhüvitiste eest? Kas Yoko Alender käib Rootsis kuluhüvitiste eest iganädalaselt? Miks on Reformierakonnal telefoniarved, mis ulatuvad 1700 euroni? „Me hakkame seda asja uurima,“ ütles Grünthal.

Ta lisas, et viibis eile Riigikogu korruptsioonivastase komisjoni eriistungil ja talle tundus, et on sattunud ajas tagasi seitsmekümnendasse aastasse, kohates NKVD-stiilis ülekuulamismeetodeid.

Grünthal: „Sinna oli kutsutud Kert Kingo kuluhüvitiste osas selgitusi andma, kellegi kaebuse põhjal. Kaebuse sai Kingo suure nurumise peale kätte alles istungil ja nõuti, et ta annaks ütlusi, ilma, et oleks tutvunud kaebusega. Kuna ta esialgu ei soovinud seda teha, siis Riigikogusse kuuluv Valdo Randpere, endine kommunist, võttis kasutusele KGB meetodid ja ütles, et kui sa ei räägi, siis läheb asi hullemaks, me viime asja politseisse. Peale selle valetas Valdo Randpere Õhtulehele, kui ta ütles, et Kert Kingo keeldus ütluste andmisest.“