Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Eesti koolide püsimise eest võitlevad lapsevanemad ootavad abi, et säilitada Ida-Virumaal eesti keel ja meel

-
20.04.2022
Kogu Ida-Virumaa vajab eesti keele ja meele püsimist. Pilt on illustratiivne.
© Uued Uudised

Ida-Virumaal on tegu eestluse säilitamisega ja eriti halb on lugu siis, kui kinni pannakse eestikeelsed koolid või nende mõni aste. Lapsevanemad ei lepi sellega.

Ajaleht Põhjarannik kirjutab pealkirja “Kogukond võitleb Iisaku gümnaasiumi kestmise nimel” all, et “Ida-Virumaal ongi üksnes kaks kooli, kus õppetöö käib 1.-12. klassini ainult eesti keeles: Iisaku ja Toila. Neist ühe gümnaasiumiosa sulgemine oleks löök tervele maakonnale. /…/ Lapsevanem Ivo Väljaotsa algatatud petitsioonile Iisaku gümnaasiumi sulgemise vastu on kogutud juba üle poole tuhande allkirja.”

Teine artikkel väidab: “Lüganuse vallavolikogu tegi märtsi lõpus otsuse sulgeda kuue õpilasega Sonda kool ja kuuekümne õpilasega Lüganuse kool. Juba volikogu istungil andsid Lüganuse lastevanemad märku, et võivad võtta jalge alla kohtutee. Eelmisel kolmapäeval lastevanemate koosolekul selgus, et õigusabilepingule on valmis alla kirjutama 25 vanemat.”

Seetõttu on Lüganiusel algatatud korjandus õigusabikulude katmiseks – MTÜ Lüganuse Tagaküla avas arveldusarve EE217700771007506616, kuhu saab teha annetusi, et aidata tasuda Lüganuse kooli lastevanemate kohtukulusid.

Igaüks meist saab anda oma panuse, et säilitada eestlus ja eestikeelne haridus Ida-Virumaal.

UU