Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Poliitikute usaldusuuring sarnaneb rohkem tuntusuuringule

-
27.04.2022
Eesti presidentide häda on see, et nad muutuvad ruttu riigipeast klouniks.
© Uued Uudised

Kantar Emor on teinud humoorika uuringu, mille kohaselt usaldavad Eesti elanikud kõige rohkem president Alar Karist.

Sellise usalduse aluseks on kahtlemata see, et president pole poliitikas aktiivne olnud, ta pole olulisi probleeme eriti kommenteerinud ega ole seega ka mõne sotsiaalse või poliitilise grupiga tülli läinud – selline kõrvalseismine tagab kahtlemata üldise toetuse.

Ülejäänud uuring aga on jamps: ette on antud rida poliitikuid ja palutud nende seast valida – loogilisem olnuks lasta inimestel endil poliitikuid välja pakkuda. Nüüd said inimesed spikri ette ja lihtsalt reastasid oma arvamuse järgi, ilmselt pigem tuntuse kui tegeliku usaldusnivoo alusel.

2022. aasta aprillikuises ja ja jaanuari uuringus küsiti järgmiste isikute kohta: Jaak Aab, Mihhail Kõlvart, Jüri Ratas, Yana Toom, Urmas Paet, Urmas Reinsalu, Andrus Ansip, Toomas Hendrik Ilves, Indrek Saar, Marina Kaljurand, Martin Helme, Siim Kallas, Helir-Valdor Seeder, Kristina Kallas, Riho Terras, Mart Helme, Jaak Madison, Kaja Kallas, Henn Põlluaas, Tanel Kiik ja teised, vahendab BNS.

Nagu näha, on väljapakutute seas nii tegevpoliitikuid kui ka varju taandunuid, üldiselt aga on tegu tipp-poliitikutega. Eesti uuringufirmade metoodika ei taga seda, et vastajate ring oleks maailmavaateliselt seinast seina, pidevalt ennast reklaamivate poliitikute tuntust aga ei maksa segi ajada tegeliku usaldatavusega.

UU