Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Andres Raid: Elon Musk võiks ära osta ka meie peavoolumeedia

-
30.04.2022
Elon Muski konto.
© Scanpix

Sõnavabadus pidi olema lääne ühiskonna (ka meie?!), demokraatia ja teab kelle-mille põhiline ning kindel printsiip ja tunnusjoon. Paraku on selgeks saanud, et see on müüt – kõik sotsvõrgustikud ja  wikid (WikiLeaks oli siin küll erandiks) on ideoloogiliselt angažeeritud ja neist on saanud olulised vahendid inimeste neuro-lingvistilises programmeerimises. Ütled midagi, mis peavoolule ei meeldi ja sind arvatakse välja, ei olnud see teistmoodi ka Donald Trumpi puhul.

Skandaal on sündinud ja liberaalid on närvis – Elon Musk omandas Twitteri ja määratles end seal avalikult pigem konservatiivina. Tähelepanuväärne on, et Muski puhul on toimunud pööre:

Musk teatas algatuseks kohe, et see on „selleks et ta on avaliku ja vaba sõna poolt, sõna – mis on filosoofiliselt selge ja avatud pilguga abistaja“.

Liberid tõid välja oma raskekahurväe, kuid Muski vastu jääb seda väheks. Clay Travis MSNBC-st läks otsekui arust ära tõdedes, et Muski tulek muudab ju kogu senist pilti!

Kas võib juhtuda, et Twitter saab vabaks?

Paanika on põhjustanud Muski otsus eraldada sõnumist selle kirjutaja kood ja seoses sellega väheneb või kaob sootuks Twitteri mõne kaastöötaja isiklikest eelistustest tingitud valikute tegemise võimekus. Ja seegi pisiasi (?) on põhjustanud tormi – Musk rikub turgu sellesama turu ideoloogiast vabastamise kaudu?

Kuidas saaks asjad niikaugele, et Musk ostaks ära kogu ERR-i ja meie peavoolu?!

Paanika on ajendatud ka asjaolust, et seni on Musk kibekiirelt lahti saanud neist töötajatest, kes pole temaga nõus olnud ja hakanud talle kaudselt või otseselt on vastu töötanud – see on ka loomulik.

„Objektiivis“ on Karol Kallas vahendanud loo sellestki, kuis Ühendriikides on asutatud suisa mõttepolitsei – kuis ja kas võib see hakata mõjutama Muski mõtte- ja sõnavabaduse ristikäiku?!

Andres Raid, ajakirjanik