Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kert Kingo valitsuse suhtumisest: “Oma riik ja rahvas las kiratseb”

-
04.05.2022
Stenbocki maja asukate põhitegevuseks on valetamine. Pilt on illustratiivne.
© Uued Uudised

Eesti on inflatsioonitasemelt 19 protsendiga Euroopas esimene, sügiseks ennustatakse tõusu juba 25 protsendi peale. Kui isegi kui see jõuaks Reformierakonna praeguse toetusnumbriga ühele pulgale, leiaks valitsus endiselt, et kõik on kõige paremas korras. Ainult, et siis võib eeldada, oravate reiting langeb kolinal.

Teised riigid otsivad ja leiavad lahendusi, meil aga pole valitsus nõus isegi aktsiise langetama, sest just kütusehinnad on need, mis hinnatõusu dikteerivad.

Eestis oleks mõistlik mootorikütuste hindade langetamise eesmärgil otsustada pigem aktsiisimäärade langetamise kasuks kui hakata mõtlema biokomponendi eemaldamisele, ütles ERR-ile Eesti Õliühingu tegevjuht Mart Raamat.

Riigikogu EKRE fraktsiooni saadik Kert Kingo leiab, et suurele osale kohalikele elanikele peaks olema juba tunda meie “üliempaatilise” ja “rahva poolt palavalt armastatud” peaministri (ja tema poolt juhitava valitsuse) suur hoolivus ja “paremini hoitud” Eesti.

„See on alles algus,“ kommenteerib ta meie esikohta ja leiab, et Kallas saab sellest vaid oma ülbusele hoogu juurde.

Kingo: „Väga tuttav reformierakondlik käekiri – loome rikka riigi kuvandi, jagame rohkelt raha kõigile teistele, oleme nii tublid. Oma riik ja rahvas las kiratseb. Las inimesed vaesuvad ja majandus hävib.“

Hiljuti anti teada, et Eesti oli aprillis oma eelmise aasta võrdluses 19-protsendilise hinnatõusuga Euroopas esimene, järgnesid Leedu 16,6 protsendiga ja Läti 13,2 protsendiga. Võrreldes märtsiga oli aprillis Eesti hinnakasv 4,1 protsenti.

Saksamaal kasvasid hinnad aastaga 7,8 protsenti ja Prantsusmaal 5,4 protsenti.”