Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Regformierakonna minister löögi all: kiirtestihange võib tuua Liina Kersnale väärteomenetluse

-
09.05.2022
Liina Kersna peavalu nüüd kaob – prokuratuur andis õnnistuse.
© UU

Haridus- ja teadusministeeriumi läinudaastaseid Covid-19 kiirtestihankeid analüüsinud rahandusministeerium tõdeb, et tõenäoliselt viib asi väärteomenetluseni ning menetlusalune oleks haridus- ja teadusminister Liina Kersna (Reformierakond).

Kõik algas kehvast planeerimisest. See, et koolides võiks tarvitada kiirteste, oli kirjas juba “Valges raamatus”, mille värskelt ametisse saanud valitsus läinud aasta kevadel kokku pani. Too Kaja Kallase sõnul rohujuuretasandil sündinud dokument pidi olema kogu koroonaviiruse vastase võitluse tugisammas, vahendab ERR.

Äsja kontrolliakti avaldanud rahandusministeeriumi riigihangete ja riigiabi osakonna juhataja Kristel Mesilane ütles, et koolides massilise kiirtestimise korraldamist võinuks paremini planeerida kogu riigi tasandi. Vastutasid nii sotsiaalministeerium, terviseamet kui ka haridus- ja teadusministeerium.

Samas märkis Mesilane, et 26. oktoobril, kui valitsus otsustas testimise käima lükata, jäi haridus- ja teadusministeeriumil testide leidmiseks vaid viis päeva.

Tuli välja, et ainus, kelle pakkumist küsiti, oli OÜ SelfDiagnostics. Kristel Mesilase sõnul rikkus haridusministeerium vaid ühele ettevõtjale helistades seadust.

Äsja lõppenud järelevalve viitab kahele võimalikule väärteole. Need on hankelepingu raamlepingu muutmine nõudeid rikkudes ja hankelepingu või raamlepingu sõlmimine nõutud menetlust korraldamata. Rahandusministeerium kaalub praegu väärteomenetluse alustamist.

Allikas: ERR