Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Loodi dialoogipolitsei. Kas järgmiseks tuleb dialoogikaitsevägi?

-
10.05.2022
Nii võideldakse Eesti suurvene šovinismiga.
© Uued Uudised

Eesti inimesed on rabatud sellest, et riigivaenuliku tegevuse ärahoidmiseks lõi PPA nn dialoogipolitsei – selle taustal ei tundu enam miski juhuslik, ei kaitseväelastele mundri kandmise keelamine 9. mail, varasemad pärjad “Eesti rahvalt” pronkssõduri juures, Eesti lipu pidamine provokatiivseks ega suurema rõhu panek putinlaste asemel odinlastele.

Eesti riiklikud institutsioonid käituvad sõna otseses mõttes argpükslikult. Või siis otseselt Kremli-meelselt. Sellest, et Kaja Kallas välismeediale Vene-vastaseid intervjuusid annab, on vähe, kui siseriiklikult on Vene naftaga tankerid Tallinna reidil, migratsioon, ka Venemaa suunalt, on sisuliselt kontrollimatu ja politsei on näoga pigem oma rahva kui riigivaenajate poole.

Oma arvamuse “dialoogipolitsei” kohta ütleb sotsiaalmeedias välja Markus Järvi.

“Esmalt arvasin, et see peab olema meemi jaoks photoshopitud nali. Aga tuleb välja, et mitte. Nõukogude okupatsiooni tähistava seltskonna tarbeks on Elmar Vaher loonud “dialoogipolitsei” – seesama mees ja seesama asutus, mis pool aastat tagasi ilma igasuguse dialoogita viskas enda ridadest välja teenekad politseinikud, kes ei lasknud endale süstida eksperimentaalseid aineid. Seesama asutus, mis aasta tagasi tõi valitsuse vastu protesteerivate kodanike karistamiseks välja koertega kiirreageerijad. Seesama asutus, mille esindajad kamandasid piimamannerguga kolistava hr Allikmetsa seadusevastaselt politseibussi lahti riietuma ning takistasid Silvia Ilvesel nakkusohutuse ettekäändel Vabaduse väljakul Eesti hümni mängida. Seesama asutus, mis terroriseeris kumminuiadega nakkusohutuse eesmärgil ühte Kalamaja kohvikut ja sealseid inimesi… ilma igasuguse dialoogita, monotoonselt ja monoloogselt käske jagades, vastuargumente kaalumata,” kirjutab Järvi.

“Sellise asja peale pole sõnu. Ehk vaid see, mida olen tundnud pikka aega ja mida olen korduvalt ka välja öelnud: selle seltskonna kollapseerumiseks pole vaja ühtegi lisapuutinit või välist ohtu. Aus laulurahvas on muumioru kuulsaimate täpsuslaskurite juhendamisel otsustanud endale ikka ise otsa peale teha – ja mitte väärikalt, vaid kuidagi eriliselt tuimal, nüril ja karjuvalt vastuolulisel viisil. Kaunist Euroopa päeva kõikidele,” lisab ta.

Sotsiaalmeedias soovitatakse irvitamisi juba luua ka dialoogikaitsevägi – juhul kui Putin tuleb meile sõjaga, üritaks nendega dialoogi astuda…

Eki Evestuse temaatiline karikatuur.