Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee
 

Saksamaa langetab kütuseaktsiisi, Reformierakonna valitsetav Eesti ei tee rahva heaks midagi

-
31.05.2022
Kütus kallineb nii Eestis kui Soomes. Pilt on illustratiivne.
© Uued Uudised

Värske uudis räägib Eesti inflatsioonirekordist, mis tähendab tavainimesele uusi hinnatõuse, kuid Kaja Kallase valitsus keeldub aktsiise alandamast – samas teevad seda mitmed Euroopa riigid, kelle järgi reformierakondlased joonduvad.

ERR vahendab: “Saksamaa valitsus otsustas alates 1. juunist kolmeks kuuks vähendada kütuseaktsiise ning seeläbi loodetakse vähendada sakslaste kulutusi autokütusele. Kui maksusoodustus täies mahus tarbijani jõuab, oleks diislikütuse liitrihind Saksamaal umbes 1,86 eurot liitri kohta ja E10 bensiinikütusel 1,78 eurot.”

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna fraktsioon algatas paari nädala eest kütuse- ja elektriaktsiisi seaduse ja käibemaksuseaduse muutmise seaduse eelnõu, mille valitsusparteid Reformi- ja Keskerakond kohe tagasi lükkasid. Kaja Kallase valitsus põlgab rahvast sedavõrd, et ei astu ühtegi sammu, mis tavainimeste majandusliku olukorra paremaks muudaks.

“Kogu Euroopas on valitsustel käsil meetmete väljatöötamine, et leevendada inflatsiooni ja hinnakasvu mõjusid tarbijatele ja ettevõtjatele. Kus langetatakse kütuste aktsiise, kus käibemaksu, kus eraldatakse toetused suurimatele riskirühmadele jne. Isegi eelarve küsimustes nõnda-nimetatud “range” Saksamaa langetab kütuse aktsiisi, Eesti valitsus aga korrutab mantrat, et midagi ei saa me teha,” ütleb ka EKRE eurosaadik Jaak Madison.

Loe ka Martin Helme: EKRE pakutav aktsiisilangetus puudutab kõiki elualasid