Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Liberaalne Kanada tahab inimestelt käsirelvad ära korjata

-
01.06.2022
Kanada relvaomanikud pole valitsuse plaanidega nõus.
© Scanpix

Kanada peaminister Justin Trudeau esitas parlamendile uue seaduseelnõu, millega lõpetataks Kanadas igasugune käsirelvade import, ost ja müük. Samuti keelustataks relvade transport.

Trudeau tuli uue seaduseelnõuga välja esmaspäevasel pressikonverentsil. „Edaspidi ei ole mitte kusagil Kanadas võimalik osta, müüa või vedada käsirelvi. Teisisõnu, me seame käsirelvaturule selged piirangud,“ ütles Trudeau. „Relvadega seotud vägivald on kasvamas, seega on meil kohustus tegutseda,“ vahendab CBS.

Ta lisas, et ehkki enamik Kanada relvaomanikest on vastutustundlikud, ei ole Kanadas kellelgi peale laskespordiga tegelevate inimeste ja jahimeeste relvi vaja. Trudeau väitis, et esialgu oli valitsusel koostöös erinevate provintsidega plaanis käsirelvad täielikult keelustada, kuid ekspertide ja politseiametnike nõuandel loobuti sellest mõttest siiski.

Eelnõu näeb ette ka võitlust illegaalse relvaäriga ja nn punase lipu seaduse rakendamist, mis annab Kanada õiguskaitseorganitele õiguse konfiskeerida relvaomanike relvi, kui neid peetakse ohuks omanikule või teistele.

Kõigi vintpüsside ja teiste selliste relvade salvesid muudetaks nii, et need ei mahutaks korraga üle viie padruni ja suurema mahutavusega salvede müümine või transportimine muudetaks eelnõu järgi ebaseaduslikuks.

Tegemist on Trudeau valitsuse teise suure relvade keelustamise seadusega. 2020. aastal keelustati 1500 erinevat relva, teiste seas ka vintpüssid, mida endine avaliku julgeoleku minister Bill Blair nimetas ründerelvadeks.

„Need relvad on loodud ühel ja ainult ühel eesmärgil: tappa võimalikult lühikese aja jooksul võimalikult suur arv inimesi,“ ütles Trudeau 2020. aastal. „Sellistel relvadel ei ole Kanadas ei kasutust ega kohta.“

Allikas: Breitbart