Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee
 

Peaminister väitis Riigikogule, et lastega pered on “väga kitsas seltskond”

-
01.06.2022
Rahval napib raha.
© UU

Reformierakonna ja peaminister Kaja Kallase laste- ja peredevaenulikkusest on juba palju räägitud ning seda kinnitas valitsusjuht ka kolmapäevases infotunnis EKRE saadiku Anti Poolametsa küsimusele vastates. Kolmapäev on ka lastekaitsepäev.

“Kõigepealt te olete teinud ettepaneku suurendada riigi kulutusi ligi 300 miljoni euro võrra aastas mis, tähendab seda, et tegelikult nii nagu vastas Seeder siit puldist ja ühe esindaja, ühe erakonna esindaja Tanel Kiik ka valitsuse pressikonverentsil, siis teie ettepanek on katta need tegelikult maksutõusudest need kulud, mis täiendavalt tahate võtta – 300 miljoni ulatuses, tõstes puhtalt ainult peretoetusi väga kitsale seltskonnale,” ütles Kaja Kallas.

Selline väide pani Anti Poolametsa nördima: “Te mainisite, et tõstes peretoetusi väga kitsale seltskonnale – selle terminiga ma ei saa kuidagi nõus olla, sest lastega pered on ju rõhuv enamus. See ei ole kindlasti kitsas seltskond, vaid aitab inimestel selle rekordilise hinnatõusu tingimustes lihtsalt sellega kuidagimoodi kaasa kõndida.”

Kaja Kallas valetas ka väitega “teie ettepanek on katta need tegelikult maksutõusudest need kulud” – EKRE on juba ammu tuntud ainult maksude alandamise propageerijana, ja ilmselt vihjab Kallas sellele, et nemad peaksid lastetoetuste jaoks raha leidmiseks makse tõstma.

Sest oma küsimuses soovitas Anti Poolamets just makse alandada, tuues näitena: “…näiteks Poola alandas kütuseaktsiisi, ka Saksamaa minu andmetel alandas kütuseaktsiisi. Ehk mõned riigid kasutavad neid meetmeid küll üsna usinalt, et inflatsiooni alla suruda.”

Allikas: Riigikogu stenogrammid