Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee
 

Riik arvestab Ukraina põgenikega vähemalt kümneks aastaks

-
02.06.2022
Stenbocki maja asukate põhitegevuseks on valetamine. Pilt on illustratiivne.
© Uued Uudised

Kaja Kallase valitsus ei kavatse ukrainlasi nende kodumaale tagasi lubada, vaid soovib neid rahvusriigi hävitamise nimel siia jätta – seda näitab ka üks plaan põgenike kinnistamiseks neile moodulmajade ehitamise kaudu.

Riigil on plaanis anda Keila linnale tasuta kasutamiseks maad, kuhu paigutatakse moodulmajad Ukraina sõjapõgenike tarvis, kirjutab BNS.

Neljapäeval valitsuse ette jõudva eelnõu kohaselt antakse keskkonnaministeeriumile nõusolek anda kümneks aastaks Keila linnale tasuta kasutada linnas asuv Mäe tänav 1 kinnisasi pindalaga 5222 ruutmeetrit. Kinnisasi on vajalik Keila linnale seoses Ukraina sõjapõgenike abistamisega.

Keila linn soovib kinnisasjale paigutada moodulmajad sõjapõgenike majutamiseks ja osaliselt lasteaia pidamiseks. Moodulmajade paigaldamisega saab linn operatiivselt lahendada tekkinud elukondlike ja ühiskondlike ruumide vajaduse linnas.

Keila linn on kohustatud kasutama kinnisasja heaperemehelikult ning tagama selle hoolduse ja korrashoiu ning kandma kõik sellega seotud kulud. Riik võib kasutuslepingu ühepoolselt üles öelda, kui Keila linn ei kasuta kinnisasja ettenähtud otstarbel või eirab kasutamisel muid seadusega või lepinguga sätestatud nõudeid.

Keila saab seega endale ühe põgenikekeskuse, kuhu inimesed tõenäoliselt ennast pikemaks ajaks sisse seavadki, kui juba võimalus antakse.