Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee
 

EKRE Lasnamäe osakonna avaldus: energiakandjate hindade kontrollimatu tõus tuleb viivitamatult peatada

-
02.06.2022
EKRE seisab Eesti rahva eest.
© UU

Elame heitlikul ajal, mil suur osa elanikkonnast tunneb ebakindlust tuleviku ees. Seda on süvendanud vahelduvalt kulgenud koroonapandeemia, energiakriis seoses tormaka üleminekuga rohepöördele ja konflikt Ukrainas, mis on pillutanud paljusid inimesi üle maailma, jättes nad saatuse hooleks. Eestimaa inimeste materiaalne toimetulek ja riigi majanduslik julgeolek on nõrgenenud.

Peame ääretult vastutustundetuks võimul olevate poliitiliste erakondade poolt üles köetud teadlikku sõjahüsteeriat. Eesti peaks koheselt lõpetama Ukraina põgenike vastuvõtmise ja aitama neid nende endi kodumaal.

Toimetulekuraskused, mis on tabanud paljusid Lasnamäe elanikke, põhjustavad madalama elukvaliteedi, soodustades ühiskondlikku suletust, süvendades ebakindlust tuleviku ees – kardetakse kaotada olemasolevat töökohta, tervist, elukohta ja väheseid olemasolevaid sotsiaalseid garantiisid.

Tänase riigivõimu poliitika tagajärjel on Eestist saanud Euroopa Liidu kõige kiirema hinnatõusu ja inflatsiooniga riik, rekordilises tempos suurenevad toidu- ja olmekaupade hinnad ning vähenevad hoiused ja säästud. Kui aprillis oli euroala inflatsioon aasta arvestuses 7,5%, siis Eestis oli see 19% ehk kaks ja pool korda kõrgem.

Energiakandjate hindade kontrollimatu tõus tuleb viivitamatult peatada! Just eluasemekulude kolossaalne kasv on inimeste majanduslikku toimetulekut kõige enam pärssinud. On piinlik tõsiasi, et Eestis ei ole tegelikult energiakriisi, vaid on juhtimise kriis – tänased võimuerakonnad ei ole suutnud pakkuda mingeid lahendusi ega tegevusi, mis oleks meie, Eesti elanike huvides.

Toetame põlevkivienergia kasutamise jätkamist Ida-Virumaa koostootmisjaamades, sest Eesti riigi iseseisvuse ja majandusliku edu aluseks on energeetiline sõltumatus! Ohjeldamatu hinnatõusu pidurdamiseks ja Eesti majanduse turgutamiseks on tuleb alandada tarbimismakse – toidu- ja kütuseaktsiise ning käibemaksu.

Tuleb peatada Eesti osalus CO₂ kvoodikaubanduses. Kodutarbijale müüdavale elektrile ja gaasile tuleb kehtestada piirhind. Tallinna linnavõimult ootame koheselt konkreetseid meetmeid suurenenud eluaseme kulude vähendamiseks, laste koolitoidu kvaliteedi parandamist, abinõusid Lasnamäe turvalisuse tõstmiseks ja sotsiaalhoolduse teenuste tõhustamiseks.

Toetame EKRE, Keskerakonna ja Isamaa fraktsiooni eelnõu laste- ja peretoetuste tõstmiseks.

Oleme vastu praeguse valitsuskoalitsiooni plaanile ehitada Eestit immigrantide ja odava tööjõu abil. Eestimaa inimeste töökohti tuleb säilitada ja ning piirata kontrollimatut võõrtööjõu sissetoomist! Tööle võtmise aluseks peavad olema kindlad seadusega sätestatud eeltingimused, nagu riigikeele oskus vähemalt algtasemel – selline meede võimaldab säilitada ühtlast palgataset sarnase töö juures eri rahvusest inimestele.

Tänases olukorras tahame pakkuda lasnamäelastele midagi sellist, millest on ammu puudust tuntud – kogukondlikku ühtsust, ehk usku, lootust ja kindlustunnet, et kedagi ei unustata. Uuskogukondliku mõtteviisi levik saab toimida ühtsete väärtushinnangute najal, kus lähtutakse kristlikel põhimõtetel püsivatest peretraditsioonidest: inimeste vahelised suhted baseeruvad õiglusel ja vastastikusel austusel, unustamata oma riigi identiteeti ning ühtseid majanduslikke, kultuurilisi ja sotsiaalseid huvisid ning eesmärke.

EKRE Lasnamäe osakonna üldkoosolek