Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee
 

Minister Kersna tunnistas, et Reformierakond tahab Eesti inimesed riigiabisõltlastest kerjusteks muuta

-
02.06.2022
Minister Liina Kersnat ei aidanud isegi erakonnakaaslaste lohutavad sõnad.
© Uued Uudised

Kolmapäeval arutleti Riigikogus alushariduse ja lapsehoiu teemadel ning ettekandega esinenud haridus- ja teadusminister Liina Kersna soovitas kõrgete hindadega kimpus olevatel maainimestel laste kooli ja lasteaeda viimiseks vallalt sotsiaaltransport tellida.

“Kas te ei karda, et varsti võib tekkida olukord, kus kallite küttehindade tõttu ja kõrgete elektriarvete pärast maapiirkondades mitmed suured pered ei jõuagi oma lapsi enam lasteaeda sõidutada? Tuleb hakata seal hoopis õpetajaid koondama, lasteaedu kokku panema, sellepärast et inimestel pole enam raha – ja teie lükkasite 2000 muudatust letti, et takistada nendel suurtel peredel saamast vähemalt natukenegi suuremat lastetoetust. Kas te ei näe seda ohtu, et äkki ühel hetkel inimesed peavad hakkama valima, kas sõita lasteaeda või teha muu vajalik sõit?” küsis EKRE saadik Siim Pohlak.

Haridus- ja teadusminister Liina Kersna soovitas küsida vallalt sotsiaaltransporti: “Kohalik omavalitsus on kohustatud aitama neid peresid, kes on hädas, vajadusel ka näiteks sotsiaaltranspordiga. Nii et ma loodan väga, et ühelgi lapsel ei jää lasteaeda minemata seetõttu, et ei ole võimalust lasteaeda sõita.”

Seega tunnistas Reformierakonna minister, et võimupartei näebki Eesti inimesi mitte ise oma eluga hakkama saajatena, vaid almuselunijatena, keda riik kõige suurema häda korral piskuga abistab. Oravapartei loob sõna otseses mõttes kerjuste riiki. Lisaks surub valitsus kõik oma tegematajätmised kohalike omavalitsuste kaela.

Allikas: Riigikogu stenogrammid