Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee
 

Poliitikud ei mõista Reformierakonna küünilist suhtumist parlamentarismi

-
03.06.2022
Stenbocki maja
© UU

Kaja Kallase otsus ise tagasi mitte astuda, aga partnerid minema saata, on tekitanud hämmastust, sest see pole aus ega korrektne kellegi suhtes, lisaks jäetakse Reformierakonnale omaselt nii kõrvale Riigikogu.

“Täna kell 14 tuli peaminister Kaja Kallas Kadriorgu ja andis üle mulle ettepaneku vabastada ametist kõik Keskerakonna ministrid. Kell 14.49 kirjutasin alla vastavale otsusele. Mul on inimlikult kahju, kui mitmed vabastatud ministrid kuulsid sellest otsusest alles meediast,” nentis president Alar Karis.

Reformierakonna ettepaneku uue valitsuse moodustamiseks vastu võtnud Isamaa liider Helir-Valdor Seeder tegi Kallasele ka ühe etteheite. Tema sõnul selline käik – vabastada Keskerakonna ministrid ametist, aga ise tagasi ei astu – ei ole õige ega põhiseaduse mõttega kooskõlas viis, kuidas valitsusi ja koalitsioone teha. “See pole seadusevastane, aga niimoodi minnakse riigikogust üldse mööda ja see pole hea.”

Jüri Ratas kirjutas reedel sotsiaalvõrgustikus Facebook, et peaministri otsus vabastada ametist Keskerakonna ministrid jääb talle arusaamatuks. “Täiesti võimalik, et selle käiguga üritab Reformierakond juhtida tähelepanu kõrvale Eesti ühiskonda kimbutavatest probleemidest.”

“Kui Kaja Kallasele on vastumeelne tõsta peretoetusi, langetada kütuseaktsiisi ja pakkuda eestimaalastele leevendust ülikõrgele inflatsioonile, siis tuleks seda avalikult öelda või ise tagasi astuda,” kirjutas Ratas. “See olnuks aus ja riigimehelik samm, arvestades seejuures asjaolu, et peaminister on ise korduvalt tagasiastumisele viidanud.” (BNS)