Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee
 

Arenguseirajate üritusel hõigati maha soov ukrainlased Eestisse jätta

-
08.06.2022
Ukraina lippude surumine teiseks riigilipuks on teadlik, nii kinnistatakse Eestisse järjekordne suur migrandikogukond. Pilt on illustratiivne.
© Scanpix

Kaja Kallase valitsus kavatseb venestamiseks jätta ukraina sõjapõgenikud Eestisse, mis selgub meedia levitatavast uudisest “Eksperdid: sõjapõgenike lõimimisega tuleb alustada kohe”.

Arenguseire Keskuse teisipäevasel seminaril osalejad jõudsid järeldusele, et Ukraina sõjapõgenike lõimimist Eesti ühiskonda tuleb alustada niipea, kui nad on siia saabunud, ning mitte loota sellele, et sõda peagi lõpeb ja põgenikud pöörduvad koju tagasi, kirjutab Postimees.

Seega on meedia vahendusel edasi antud sõnum – ukrainlased tuleb Eestisse kinnistada. Samas ei tea valitsus midagi sellest, mida soovivad ukrainlased ise

Kultuuriministeeriumi asekantsleri Piret Hartmani sõnul ei ole tegelikult teada, kas inimesed lähevad ära või mitte. “Väga paljudel ei ole juba täna mitte kuskile minna ja neid ei ole keegi kodumaal ees ootamas. Ehk me peame olema valmis selleks, et väga paljud inimesed jäävad siia, ja me ei tahaks seda nii-öelda alguse momenti maha magada,” ütles Hartman.

Asekantsler ütleb seega välja, et kuigi põgenike arvamust pole küsitud, on otsus nende Eestisse jätmiseks tehtud.

Kuigi mingeid uuringutulemusi pole, võib kasvõi tänavajuttude järgi eeldada, et enamik põgenikest on venekeelsed, nad tulevad venekeelsest Vasakkalda-Ukrainast. Seega jätkub Eesti venestamine Reformierakonna käe all.

Samas aga räägib meedia sellest, kuidas Eesti hakkab üles ehitama Ukraina Žõtomõri oblastit – taastatakse Ukrainat, jättes nende inimesed siia.

UU