Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee
 

Eesti pagulasabidest ja pseudoinimõiguslastest vasakideoloogid on vastu riigipiiri kaitsmisele hübriidsõja korral

-
08.06.2022
Pagulasabi ja inimõiguste keskus tahavad ergutada just selliseid sissetungijaid, nagu see migrant Valgevene-Poola piiril.
© Scanpix

Nii nagu Poolas ja Leedus ei tahtnud ideoloogilised organisatsioonid lubada riigipiiri kaitsmist migrantide sissetungi eest, nii on nad ka Eestis sõrgu vastu ajamas seadusele, mis lubaks Venemaa-Valgevene hübriidsõda tõrjuda.

Kolmapäeval jõuab riigikogus teisele lugemisele seaduseelnõu, mis võimaldab hädaolukorras saata Eesti piirilt jõuga tagasi asüülisoovijad. Inimõiguste organisatsioonide hinnangul pole eelnõu aga kooskõlas rahvusvahelise õigusega ja seeläbi ka Eesti põhiseadusega, vahendab ERR.

Endine siseminister Kristian Jaani kirjeldab valitsuse ja Isamaa algatatud eelnõu kui seadusemuudatust, millega saab ennetada ja vajadusel paremini lahendada hädaolukorda, kus välismaalased soovivad siseneda Eestisse välispiiri kaudu. Riigipiiri seaduse muutmise seaduse eelnõu kohaselt muudetakse välismaalaste regulatsioone, et lihtsustada menetlustoiminguid, vähendada alusetute kaebustega kaasnevaid pahatahtlikke ärakasutamisvõimalusi ning antakse politsei- ja piirivalveametile õigus avaliku korra tagamise eesmärgil kaasata kaitseväge ja kaitseliitu kauemaks kui 30 päevaks, selgitas Jaani.

“Pagulasabid” on midagi muud välja lugenud. “Eesti Pagulasabi seisukoht on väga selge – ei saa olla sellist asja, et inimesi saadetakse tagasi ilma nende asjaolusid ära kuulamata ja lubamata neil varjupaigataotlust esitada,” ütles Eesti Pagulasabi juht Eero Janson.

Võib vaid ette kujutada, kuidas Valgevene-Poola piiril oleks kõik migrandid vastu võetud, ära kuulatud ja taotlused vastu võetud – diktaator Lukašenka olnuks hoobilt võidumees. Aga see ju ongi “pagulasabide” eesmärk – lasta migrandid sihtriikidesse sisse, kust neid enam mitte kuidagi välja ei saa, nagu näitab Lääne-Euroopa kogemus.

“Kui taoline seadus oleks olnud olemas juba 24. veebruaril, oleks saanud seda rakendada ka ukrainlaste suhtes, kui keegi ametkondades oleks nii otsustanud,” arvab Janson. Antud kontekstis on tema väited täielik demagoogia – ukrainlastel on EL-is viisavabadus ja nad saanuks siia vabalt tulla. Nagu ka iraaklased Valgevene kaudu, kui Iraagi ja EL-i vahel olnuks viisavabadus.

Kui Venemaalt peaksid inimesed hakkama ära voolama, siis tahab Eero Janson, et tuhandelisi masse hakataks piiril siidkinnastes kohtlema, kuigi see kamp pühiks teelt kõik eest ja põrutaks Berliini välja – “jansonid” on vaenalse hübriidsõja relv.

Pseudoinimõiguslased loodavad, et president ei kuuluta vastuvõtmise korral seda seadust välja, ja kui Karis seda siiski teeb, lubavad nad selle vaidlustada Euroopa inimõiguste kohtus ning kaevata Euroopa Komisjonile.

Nii õõnestatakse suveräänse riigi alustalasid.

UU