Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Liina Kersna suunas miljonid eurod omadele? Kiirtestide riigihanke võitnud firma endine nõukogu liige on reformierakondlane

-
16.06.2022
Liina Kersna
© UU

Haridus- ja teadusminister Liina Kersna on viimastel kuudel olnud avalikkuse tähelepanu all, sest rikkus kiirtestide riigihanget korraldades seadust, jättes korraldamata kohustusliku konkursi, eelistades selgelt ühte pakkujat (Selfdiagnostics OÜ) ning makstes kiirtestide eest turuhinnast mitme miljoni euro võrra kõrgemat hinda. Vastuseta on küsimused, miks eelistas Kersna just seda firmat ja kes sellelt tehingult peale firma veel kasu said.

Seni aga ei ole ajakirjandus rääkinud asjaolust, et SelfDiagnosticsi ja Reformierakonna vahel on pehmelt öeldes keskmisest soojemad suhted.

Nimelt on Self Diagnosticsi endine kauaegne nõukogu liige Gundel Lehes Reformierakonna liige. Ta kuulus SelfDiagnosticsi nõukogusse aastatel 2011 – 2017. Äriregistri andmetel liitus Gundel Lehes Reformierakonnaga 2013. aastal. Ühtlasi on Gundel Lehes OÜ SelfDiagnosticsi asutaja ja praeguse juhi Marko Lehese sugulane.

Kui suurt rolli need asjaolud Kersna kaasuses mängivad? See on küsimus ennekõike uurimisorganitele.