Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Päeva sõel (med.): Maria tegi avapaugu, Carmen astus desanturasse, Ivanil on krambid!

-
16.06.2022

No küll on hea saada kirja kuulsalt inimeselt. Leidsin täna oma postkastist Riigikogust lähetatud suure ümbriku „makstud vastus“, sees kena kvaliteetpaberile trükitud ankeet kahes keeles, parlamendi logo, QR-koodi ja kena värvilise naisterahva pildiga.

„Hea Lasnamäe elanik! Minu jaoks on suur au olla Teie esindajaks, Teie hääleks Riigikogus. Elame väga äreval ja turbulentsel ajal“, kirjutab Riigikogu liige Maria Jufereva-Skuratovski, kes palub täita ankeedi: 3 põhiprobleemi meie riigis, mis panevad Teid muretsema; milliseid samme peaks Riigikogu ja valitsus astuma nende lahendamiseks; kas Te soovite tulla Riigikogusse ekskursioonile?

Küsitakse ka telefoninumbrit ja nõusolekut: „annan loa andmete töötlemiseks“.

Esimene mõte oli: palju maksab selline kvaliteetväljaanne, selle kohaletoimetamine kümnetele tuhandetele lasnamäelastele ja veel koos makstud vastusega? Aga kes ma selline olen, et lugeda võõraid kuluhüvitisi, mul on au ainult need kinni maksta…

Tundsin Maria ees piinlikkust, sest ta ei ole saanud parlamenti minu häälega ja ei esinda seal mind. Kahju, et ta maksis minu vastuse juba kinni, aga ma ei vasta. Kuid kui ta loeb neid ridu, siis soovin talle head tervist ja sooja suve. Kuid urgitseva inimesena hakkasin kohe mõtlema, et miks selline kampaania just praegu? Valimisteni on veel täpselt nii palju aega, et võib eostada ja sünnitada lapse või isegi kolmikud. Oleks nagu varavõitu individuaalse kampaania jaoks.

Aga äkki omab võimulähedane riigikogulane mingit informatsiooni, mida mina, lihtne lasnamäekas, ei tea? Kas on äkki oodata erakorralisi valimisi?

Konkurendid teistest erakondadest, ärgake!

Ja soovitus topelt perekonnanimega rahvasaadikule: kui tahate veelgi suuremat efekti saavutada, siis kirjutage järgmisele kirjale alla „lihtsalt Maria“. See mõjub kindlasti.

Muide nimedest: Õhtuleht avaldas loo „Telenägu Karmen-Pritson Tamme kannab nüüd uut eksootilist nime: olen väga tänulik, et selle nimeni jõudsin!“

„Iga nimi kannab endas suurt energeetilist sõnumit. Väga hea näide on Lea Liitmaa, kes muutis oma nime Lea Dali Lioniks. See oli alguses paljudele väga vastuvõtmatu – arvati, et inimene on ära pööranud. Tegelikkuses kandis see temas palju kõrgemat eesmärki, kui ühiskonnale aga näis,“ jutustab kunagine saatejuht Carmen Pritson-Tamme, kes on nüüdsest hoopiski Carmiola de Santura. „Kindlasti ma ei saanud uut nime ilmutusena. Inimesel tekkib teadmine, et tema vana nimi ei kanna enam seda eesmärki, millega ta on valinud elus edasi minna.“

Carmen Pritson on tuntud kui telesaatejuht, aga täna on sellel inimesel hoopis teine teekond, mida pidi ta kõnnib. „Olen tegelikult ammu juba tundunud, et pean nime vahetama,“ räägib Kanal 2 saateid „Kodutunne“ ja „C-Komando“ juhtinud Carmen, kes kurtis, et välismaal tema vana perekonnanimi „Pritson“ kõlas nagu „prison“, ehk vangla.

Kas nüüd kõlab siis paremini? Kohe kontrollime.

Naise hinnangul vahetab enamik oma perekonnanime just selleks, et tunda end uue inimesena.

Pigem ikka põletina, sest just seda „santura“ ( სანთურა) gruusia keeles tähendabki. Või siis vaoshoitud inimesena, sest leedu sõna „santūra“ tähendab vaoshoitust, eesti keeles aga näeb välja ja kõlab nagu „sanitaarne t.ra“.

Või seesamune Eestis nii levinud vene keel: „de Santura“ on ju vene keeles „десантура“, see vägi dislotseerub Pihkvas ja need dessantnikud on Ukrainas kõvasti peksa saanud.

Armas Carmen Pritson-Tamme, mõelge palun ümber, mul on krambid…

Ivan Makarov