Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Tallinna linnavolikogus tehti öösel palagani

-
19.06.2022
Mart Kallas

Viimatisel Tallinna linnavolikogu istungil reedel oli kokku 33 päevakorrapunkti ja istung lõppes varahommikul kell 5. Tegemist oli kevadhooaja viimase korralise istungiga, mis kujunes pika päevakorra tõttu mammutistungiks.

Volikogus peetakse istungit kuni päevakorra ammendumiseni, mistõttu võib juhtuda, et istung võib vajadusel kesta ka varaste hommikutundideni.

Õhtul kella üheksaks oldi jõutud näiteks alles seitsmenda päevakorrapunkti juurde. Selleks ajaks oli jõutud Keskerakonna ja sotside häältega likvideerida Tallinna linna ombutsmani institutsioon, kes on ainus mees, kes ametnikke kuidagigi korrale kutsuda saab. Volikogult võeti ka arupärimiste suuliste küsimuste õigus ja võeti ka mitu otsustusprotsessi. Kas saabumas on vaikiv ajastu?

Päevakorras olid ka sellised teemad, nagu Tallinna punamonumentide kaardistamine ja pealinna varjendite olukord.

Volikogu EKRE fraktsiooni esimees Mart Kallas: „Jääb täiesti arusaamatuks miks selline päevakord paika pandi? Kantselei naised käisid nagu zombid ringi, oli hulk teisejärgulisi teemasid, mida ei olnud kindlasti vaja arutada just öösel. Kaks eelmist istungit olid seejuures umbes kahetunnised! Öö varjus lasti lahti ombutsman, suukorvistati volikogu, anti õiguseid juurde linnavalitsusele ja tehti rohepööre! Punased rattateed tulevad tagasi! Mis siis, et tellija ei tea, mida tellib ja täitja ei tea, mida täidab! Tellija võtab vastu täitja poolt pakutud praagi ja maksab raha ära! 8€/m2 kokku üle kahe miljoni!

13 tunnine istung oli nagu komöödiateater! Nalja visati kõige üle, ka kõige tõsisemate teemade üle! Täielik palagan ja õhku jääb küsimus – milleks?“

EKRE fraktsiooni kuuluvad fraktsiooni esimees Mart Kallas, aseesimees Argo Luude, Helle-Moonika Helme, Harri Kingo, Raivo Põhjakivi, Ivan Makarov, Urmas Espenberg ja fraktsiooninõunik Kadri Vilba