Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee
 

Euroopa Keskpank ütles otse välja: EL-i tööjõuprobleemid loodetakse lahendada massilise sisserände soodustamise ja peamiselt Ukrainast pärit põgenikega

-
22.06.2022
Küüniline omakasu: euroametnikud näevad sõjapõgenikus peamiselt odavat tööjõudu
© Scanpix

Euroopa Keskpank (EKP) soovitas oma kodulehel avaldatud postituses kasutada Ukraina sõjapõgenikke tööjõupuuduse leevendamiseks Euroopa Liidus. Sellega on öeldud valjusti välja vaikne tõsiasi, mille kohaselt toimub Euroopa instutsioonide tasandil massilise sisserände soodustamine ja EL-i tööjõuprobleemide lahendamine peamiselt Ukrainast pärit põgenikega.

Ukraina sõja algusest saadik on miljonid ukrainlased oma kodumaalt põgenenud ning mitmed riigid on jäänud põgenike vooluga tõsiselt hätta. Näiteks kahekordistus Iirimaal mõne linna elanikkond paari nädalaga ja paljude riikide jaoks võib massiline immigratsioon tuua kaasa tõsiseid sotsiaalseid probleeme, vahendab Breitbart.

Euroopa Keskpanga kodulehel tehtud postitusest võib aga lugeda, et miljonite inimeste sisseränne EL-i on tegelikult hea asi. „Kui nad saavad tööd ilma pikaldast integratsiooniprotsessi läbimata, siis võivad Ukraina põgenikud aidata kaasa kasvava tööjõupuuduse vähendamisele ning lahendada süvenevaid oskustööliste puudusega seotud probleeme,“ seisab EKP kodulehel.

Lisaks kirjutatakse postituses, et kui Venemaa sõda Ukrainas venib pikale ja muutub veelgi vägivaldsemaks, siis suureneb Euroopasse saabuvate ukrainlaste, eriti aga tööealiste ukrainlaste arv. „Sõja venides ja julmemaks muutudes võib eeldada, et suureneb tööealiste põgenike arv, sest ka tööealised mehed suunduvad lõpuks välismaale, et liituda oma perega ja lõpuks kolitakse euroalale,“ seisab postituses. EKP väitel on tööealiste põgenike ja sõja kestuse ning tõsiduse vahel positiivne korrelatsioon.

Juhul kui Ukraina põgenike uus laine jääb siiski tulemata, on eurokraatidel ilmselt võimalus kasutada ära teist migratsioonikriisi, mille võib põhjustada Ukrainas toimuvast sõjast tingitud ja üha suurenev toidupuudus maailmas.

Hinnatõus ja viljapuudus maailmaturul võivad tuua kaasa näljahäda arengumaades, mis vallandab kardetavasti samuti meeletu migratsioonilaine.

ÜRO Maailma Toiduprogrammi juht David Beasley sõnul oleks tegemist maapealse põrguga. „Kui jätame Põhja-Aafrika hätta, siis tuleb Põhja-Aafrika Euroopasse. Kui jätame Lähis-Ida hätta, tuleb Lähis-Ida Euroopasse,“ hoiatas Beasley.