Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Meedia lömitamine Reformierakonna ainuvalitsuse ees võtab absurdi mõõtmed

-
04.07.2022
Praegu on ajakirjandus just selline, mõningate eranditega.
© Internet

Eesti peavoolumeedia kuldab truualamlikult üle iga Kaja Kallase tegemise ja sõna, samas kandub see lömitamine absurdi.

Peaminister Kaja Kallas säästab iga valitsuskriisiga venitatud päeva arvelt Eesti riigile 2086 eurot, sest viieteistkümne ministri asemel makstakse praegu palka ainult kaheksale valitsuse liikmele, nii kaasneb sellega märkimisväärne kokkuhoid riigi eelarvele, kirjutab Eesti Ekspress.

Kuni Eesti valitsusest on puudu seitse ministrit, hoitakse riigieelarve palgakulu iga päev kokku 2086,07 euro võrra. Kuna Eesti vabariigi valitsuse koosseis on püsinud kaheksa-liikmelisena juba 29 päeva, siis on valitsuskriisi tulemusel riigieelarves säästetud 60 496 eurot.

Siit saab teha eestiekspressliku järelduse – koondage näiteks ehitusbrigaadist pooled mehed ja pange ülejäänud lisakoormusega tööd tegema, siis on ettevõttel kokkuhoid missugune.

Kas Eesti Ekspress tõesti usub, et kaheksa ministrit teevad ära kõigi 15 ministri töö, ilma et see kajastuks valitsemise kvaliteedis? Ehk pakuks meediamaja siis välja, et järgmine valitsus võikski olla kaheksaliikmeline kokkuhoiuvalitsus?

Tegu on tüüpilise näitega, kus ajakirjandus arvestab ainult ühe aspektiga (konkreetsel juhul kokkuhoid) ja võimendab seda, jättes arvestamata poolikvalitsuse tegeliku valitsemisvõime kao.

UU