Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kes on tõeline eestluse eest seisja?

-
06.07.2022
Eesti eest!
© Erakogu

Mõnda aega on räägitud, nagu oleks EKRE monopoliseerinud eestluse ja rahvusluse, ja tõsi ta on, sest ega keegi teine selle eest seisa. Kui, siis ainult sõnades, samas kui rahvuskonservatiivid ka tegutsevad.

Kes on eestlane? See on selle etnose liige, kes on sellel maalapil püsinud 10 000 aastat. Igal juhul ei ole nii, nagu rääkis kunagine riigipea Kersti Kaljulaid ja räägib peaminister Kaja Kallas, et eestlane võib olla igaüks, ega ka nii, nagu ütles “parempoolne” Siim Kiisler, et kui keenialane või tulnukas kasvõi pisutki eesti keelt oskab, ongi ta automaatselt eestlane.

Kahjuks on Eestis võimatu sõlmida ühiskondlikku kokkulepet, et siin ei mindaks seda teed, mida on läinud Prantsusmaa – seal ei tähenda sõna “prantslane” enam Gallia poegi ja tütreid, vaid prantslane võib olla ka Marokos sündinud araablane. Kõigil, kellele vasakliberaalid eestlase staatust pakuvad, on oma rahvus ju olemas. Vähemalt rahvuskonservatiivid peavad Eestis hoidma au sees tõdemust, et eestlus tuleneb esivanematest ja maast, mitte sisserände tagajärgedest.

Kui rääkida sellest, kes poliitilistest jõududest seisab kõige rohkem eestluse eest, siis praktiliselt kõik väidavad, et selleks on nemad, ja paradoksaalselt on kõigil ka õigus – ainult et küsimus on selles, millisena nad eestlust ja eestlast näevad.

Eesti 200 ja Kristina Kallas näevad eestlast kandle ja pasteldega veidrikuna, keda saab multikultuurses maailmas turistidele vaatamiseks müüa. Sotside ja “parempoolsete” eestlane võib olla mistahes nahavärviga, mistahes maailma paigast pärit, eelistatavalt homoseksuaalne lastetu naine. Reformierakonna eestlane on maailmakodanik, kes jagab oma maad kõigi soovijatega, eesti keelt räägib koduseinte vahel, mujal “spiigib inglišit” ning Eesti on talle osake liberaalsest Brüsselit jumaldavast liberaalsest Euroopast. Keskerakonna eestlast ei tea keegi. Isamaa oma üritab eestlane olla, aga peab kinni poliitkorrektsusest.

Eestluse eest seisjat on tegelikult lihtne defineerida – tema ei tee midagi sellist, mis muudaks demograafilist olukorda Eestis eestlaste kahjuks, nagu teeb Reformierakond slaavlasi sisse vedades; ta võitleb eesti keele ülimuslikkuse eest Eesti rahvusriigis, mitte nagu vene ja inglise keele levikut õhutavad liberaalid; ta võitleb eesti keele puhtuse eest, mitte nagu need, kes leevendavad keelereegleid selleks, et neeger või araablane suudaks paar lauset eesti keeles selgeks saada; ta võitleb eesti laste kujunemise eest oma kultuuri üle uhkust tundvateks eestlasteks jne.

Kui vaadata praeguse puudega valitsuse või sellesse kutsutud ühe osapoole sotside tausta, siis nende ettevõtmised viivad eestluse küll kadumiseni, Eesti 200 ja Keskerakonna janatoomid on valmis eestlust lausa hävitama ja kõigil teistel peale rahvuskonservatiivide on eestlusest tegelikult suva.

UU