Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Postimehe “teatrikriitiku” kummaline lipumure

-
06.07.2022
Rakvere vallimäe vabaõhukeskus
© YIT

Seni peamiselt majandusest ja poliitikast kirjutav Postimehe ajakirjanik Andrus Karnau proovis kätt teatriarvustajana, võttes ette Rakvere linna juubeli raames Vallimäe uues vabaõhukeskuses etendunud Ivo Schenkenbergi loo. Mis seal ikka, kui korra juba tükki vaadatud, võib selle kohta ju midagi ka arvata. Arvustus algas aga hoopis kummalisel kombel – nimelt valmistas Haapsalust pärit autorile meelehärmi tõsiasi, et ta ei näinud vastupidiselt Haapsalule Rakvere linna peal piisavalt Ukraina lippe, justkui see tõik oleks kuidagi nimetet lavastusega seotud…

„Pole näha ühtegi Ukraina lippu. Linnavalitsusel, keskväljakul, kirikul ega linnusel. Haapsalus näeb sinikollaseid lippe linnavalitsusel, linnuses ja vanalinnas vana raekoja ees. Rakveres pole ühtegi,“ pahandab tarvalinna kultuurielamust saama sõitnud žurnalist.

Absurdse seose otsimine on seda lollakam, et tegelikult on Rakvere linna lipp just nimelt sinikollane. Ja tegelikult leidub neid Ukraina omasid ka mitmel pool. Ja artikli ilmumise hetkeks veel rohkemgi.

Selles võib Karnauga küll nõus olla, et mõnest professionaalist ja paljudest harrastajatest koosneva trupi etteaste jäi kõleda dolomiidi taustal ka sisult hõredaks.

UU