Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Boris Johnsoni valitsus on Briti impeeriumi nägu

-
07.07.2022
Suurbritannia uueks rahandusminsitriks sai Iraagi päritolu Nadhim Zahawi.
© Scanpix

Viimastel päevadel räägitakse palju ministrite lahkumisest Suurbritannia valitsusest, kuid seda ei maksa väga tõsiselt võtta – liberaalne meedia vihkab peaminister Boris Johnsonit Brexiti pärast ja kasutab iga võimalust tema mustamiseks.

Küll aga on huvitav jälgida, mis koosseisuga on Johnsoni valitsus.”…ameti panid maha rahandusminister Rishi Sunak ja tervishoiuminister Sajid Javid. /…/ Rahandusministriks määrati ruttu endine haridusminister Nadhim Zahawi.”

Nimelt on praeguses kabinetis ohtralt India, Pakistani ja paljude teiste Aasia-Aafrika maade päritolu inimesi, kellest paljud põgenesid Suurbritanniasse hoopis Aafrikast pärast seda, kui sealsed mustad võimukandjad (näiteks diktaator Idi Amin Ugandas) ajasid iseseisvunud riikidest välja mitte ainult eurooplased, vaid ka Aasiast sisserännanud. Muide, Londoni linnapeaks on pikka aega olnud pakistanlane Sadiq Khan, kes on elavdanud sisserännet Suurbritannia pealinna.

Suurbritannia omapära ongi see, et seal ei lähtuta mitte sedavõrd Briti-kesksusest ehk inglaste, šotlaste, uelslaste ja iirlaste rahvuslusest, kuivõrd kadunud Briti impeeriumi hiilgusest – nii lubatakse Ühendkuningriiki lihtsamalt tulla kõigil endise impeeriumi rahvastel. Britid on lubanud koguni, et sinna võivad elama tulla kõik tagakiusatud Hongkongi viis miljonit elanikku, kes elasid seal Briti ülemvõimu ajal.

Rääkides sellest, kuidas Boris Johnson hoiab süüdistustest hoolimata võimust kinni, võib võrdlusena võtta Eesti peaministri Kaja Kallase, kes ei taha samuti skandaalidest hoolimata võimust loobuda.