Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kurjategija tapnud politseinik sai juurde teise karistuse…”kodanikuõiguste rikkumise eest”

-
08.07.2022
Politseinik, kes tappis hoolimatusest kurjategija.
© Scanpix

Kogu “Black Lives Matteri” teema kohta on öeldud, et see ei ole mitte rassilise õigluse saavutamine, vaid rassiline kättemaks valgetele orjakaubanduse eest, milles osalesid ka Aafrika valitsejad ise.

USA föderaalkohus karistas mustanahalise kurjategija George Floydi surmas süüdi mõistetud endist Minneapolise politseinikku Derek Chauvini neljapäeval veel ühe enam kui 20-aastase vabaduskaotusega.

Karistuseks oli sedapuhku “kodanikuõiguste rikkumise eest” määratud 245 kuud. Sellest oli maha arvatud Chauvini juba vanglas veedetud aeg.

Veel ühe vindi pealekeeramine näitab jõuetut raevu politseiniku vastu, kes tõenäoliselt lähtus siiski mitte Floydi nahavärvist, vaid tema tegelikust taustast, sest mehe kuriteoregister oli selleks ajaks üsna paks, sealhulgas ka raseda naise sihtimine püstolist kõhtu – ja sellist inimest peab Ameerika peaaegu et rahvuskangelaseks.

46-aastane Chauvin juba kannab Minnesota osariigis mullu mõrva eest määratud 22,5 aasta pikkust karistust. Nüüd kannab ekspolitseinik mõlemat karistust üheaegselt.

Nüüdseks endine politseinik, kes oli ametis olnud 19 aastat, ei vabandanud kohtusaalis oma teo pärast, vaid soovis Floydi lastele ilusat elu ja korralikku kasvatust.

Chauvin kaebas oma süüdimõistva otsuse osariigi kohtusse. Föderaalkaristus aga tagab, et olenemata edasikaebuse tulemusest veedab ta vanglas üle 20 aasta. (BNS-UU)