Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Punased ei toeta Putini kuritegude näitust punatanki juures

-
08.07.2022
Narva punatank püsis agressioonini Ukraina vastu ja selle varjus kasvas üles uus põlvkond “surematu polgu poegi”.
© UU

Sotsitaustaga Narva ja Narva-Jõesuu linnapead ajavad sõrgu vastu kõigele, mis puudutab nii säilinud punatanki kui ka Venemaa kuritegude paljastamist Ukrainas.

ERR kirjutab: “Narva ja Narva-Jõesuu linnapea ei poolda president Alar Karise sel nädalal välja öeldud ideed panna Narva–Narva-Jõesuu tee ääres piirijõe lähedal asuva Eesti ainsa säilinud punatankist monumendi juurde Ukraina sõja koledustest püsinäitus.” Kumbki linnapea ei seoks teist maailmasõda ja Putini tegusid Ukrainas.

“Need asjad on ikkagi erinevad ja minu arvates siin ikkagi puudub seos Putini ja nende mälestussammaste, ka konkreetselt selle tanki vahel. Ma arvan, et nendel teemadel peab eraldi rääkima,” ütles Narva-Jõesuu linnapea Maksim Iljin.

Venemaa on Nõukogude Liidu ja Vene armee Punaarmee õigusjärglane – ja Iljini arvates seost pole, eriti kui Putini armee hävitab, tapab ja vägistab samamoodi nagu Punaarmee tegi Berliinis.

“Jätaks selle mälestusmärkide teema selleks ajaks, kui maailmas on taas rahulikumad ajad. Aga ma rõhutan, et ma mõistan neid inimesi, kes tahaks tanki puhul lahendust, aga ma mõistan ka Narva inimesi, kes ütlevad, et käed eemale meie tankist, see on meie tank. Ja seetõttu ma ei näe ühtegi head lahendust,” lausus Narva linnapea Katri Raik.

Mälestusmärkide ärakoristamine on alati läinud libedamalt siis, kui teine pool ei saa eriti vastu seista – nagu korjati paljud punamärgid ära kohe taasiseseisvudes. Nüüd ei saa Punaarmee austajad midagi öelda, sest selle armee järglane supleb ukrainlaste vereojades.

Kui oodata Raiki “rahulikumaid aegu”, siis on kõik isekootud “inimõiguslased” taas jalad alla saanud ja algatavad oma monumentide kaitsmiseks traditsioonilise “natsismijahi” – hetkel on see Putini “sõjalise erioperatsiooni” tõttu võimatu, sest Kreml õigustab just “natsismi tõkestamisega” oma agressiooni Ukrainas.

Miks on sotsid punatanki teisaldamise vastu? Sest punatank aitas 1940. aastal sotsialismi Eestis võimule.

UU