Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Reformierakondlik kärpepoliitika kui uus paratamatus: Väike-Maarja lülitab raha kokkuhoiuks tänavavalgustuse välja

-
08.07.2022
Paremini hoitud Eestit näeb pimendatud Väike-Maarjas.
© Reformierakond

Aafrikas mattuvad mõnede riikide pealinnadki õhtul pimedusse, sest ei suudeta eletrivarustust tagada – Reformierakonna valitsedes on Eesti jõudmas Musta Mandri tasemele.

Väike-Maarja valla elanike ettepanekul ja elektrienergia kokkuhoiu mõttes otsustas kohalik vallavalitsus, et kuu lõpuni valla alevike peamistel tänavatel valgust ei süüdata, kirjutab Virumaa Teataja.

Otsust põhjendatakse perioodiga, mil pilkast pimedust on vähe ja liiklus hõredam kui muul ajal. Nõnda loodetakse säästa mitusada eurot. Kui aleviku keskosa hakatakse taas valgustama juuli viimasel päeval, siis kogu tänavavalgustus lülitatakse uuesti sisse 15. augustil.

Väike-Maarja haldusteenuste juhataja Kaire Kislovi sõnul loodetakse kokku hoida kuni 5000 kilovatti. Alates 1. juulist ostab Väike-Maarja vald elektrit börsihinnaga, mistõttu on rahalise kokkuhoiu suurust praegu keeruline ennustada, kuid loodetakse, et seda koguneb rohkem kui eelmisel aastal. “Eelmisel aastal, kui olime fikseeritud hinnaga, oleksime kokku hoidnud 300–400 eurot,” selgitas Kislov. Sel aastal loodetakse säästa rohkem. (BNS)