Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Vasakpresident Biden nimetas USA kõrgemat kohtuvõimu äärmuslasteks

-
08.07.2022
Eluvastane USA president.
© Scanpix

Kindlasti teavad poliitikast huvitunud seda, kuidas Brüsselil on hambus Poola kohtureform – aga USA vasakpoolne president nimetab oma riigi kõrgemat kohut lausa äärmuslasteks.

USA president Joe Biden ütles reedel, et konservatiivide enamusega ülemkohus, mis võttis aborditegemiselt põhiseadusliku kaitse ja andis selle osariikide otsustada, on kontrolli alt väljunud.

“Me ei saa lubada, et kontrolli alt väljunud ülemkohus koos Vabariikliku Partei äärmuslike elementidega meilt vabadusi ja isiklikku autonoomiat ära võtab,” ütles ta. “Valik, mille peame riigina tegema, on peavoolu ja äärmusluse vahel.”

Kohtuvõim peaks igas demokraatlikus riigis olema sõltumatu, kuid kui ta ei tee vasakäärmuslastele soodsaid otsuseid, unustavad Bideni-sugused selle kohe ja tembeldavad kohtunikud äärmuslasteks. Võttes arvesse, et Euroopa Liit kritiseerib Poolat kohtuvõimu sõltumatuse õõnestamise pärast, ootaks Brüsselilt nüüd samasugust seisukohavõttu ka USA presidendi osas.

Ka need Eesti liberaalsed jõud, kes süüdistasid kord EKRE-t “kohtunike peade veeretamises”, peaks nüüd avaldama pahameelt Bideni samasuguse poliitika pärast.

Vasakliberaalsetes süvariiklikes maades on “sõltumatud” institutsioonid seni “õiged”, kuni nad täidavad süvariigi käske. Kui nad aga astuvad poliitilise peavoolu vastu, siis on ka kõige sõltumatum kohtunik “äärmuslane”.

Biden kutsus reedel kongressi võtma vastu föderaalseadust, et taastada üleriigiline abordiõigus, mille ülemkohus hiljuti tühistas.

“Kiireim viis (1973. aasta Roe v. Wade’i otsus) taastada on võtta vastu riiklik seadus, mis Roe’ kodifitseeriks ja mille ma kohe allkirjastaks,” ütles Biden, kelle Demokraatlikul Parteil ei ole hetkel kongressis piisavat enamust sellise eelnõu vastuvõtmiseks. (AFP-BNS)