Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Uus valitsuskoalitsioon on sisult sotsialistlik, vormilt populistlik

-
10.07.2022
Poliitbroilerid, autorollotajad, aknatihendajad… ühesõnaga, Kaja Kallase valitsus tavaline koosseis.
© Uued Uudised

Suure hädaga kokku klopsitud kolmikliidu, mida on kutsutud juba sisult sotsialistlikuks, vormilt populistlikuks koalitsiooniks, puhul pole tulemusega tegelikult ükski osapool rahul.

Peaminister ja Reformierakonna esimees Kaja Kallas tunnistas seda ka otse “Aktuaalses kaameras”: „Kokkulepetega on nii, et kui keegi ei ole lõpuni rahul, siis tähendab, et on hea kokkulepe; see tähendab, et kõik pidid tegema kompromisse.“

Reformierakond oleks järsku justkui rahapaja andnud, ometi ei soostunud või ei osanud Kallas meediale välja tuua, palju kõik kokkupandud lubadused maksma lähevad. Lisaks on eestikeelse hariduse teemal haput nägu teinud sotside esimees Lauri Läänemets, öeldes, et see tuli nende jaoks raskelt ning lisas, et see lubadusepunkt ei ole ka reaalselt teostatav esitatud ajakavas.

Lühidalt öeldes pandi kaheteistkümnendal tunnil kokku selline valitsuskoalitsioon, kes püüab kuni Riigikogu valimisteni jäävatel kuudel kõigiti valijatele meele järele olla, et pärast järgmisi valimisi edu korral inimestel hapnik üldse kinni keerata. EKRE seda kindlasti neile kergeks ei tee.