Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Martin Helme on loodava koalitsiooni energiakompensatsiooni suhtes kriitiline

-
10.07.2022
MARTIN HELME

Sündiva koalitsioonileppe üheks enim vaieldud teemaks on olnud energiahinna tõusu kompenseerimine tarbijatele. Nüüdseks on pooled kokku leppinud, et kodutarbijatel on võimalik osta elektrit Eesti Energialt fikseeritud hinnaga börsivälise universaalteenusena.

Opositsioonis oleva EKRE ja Keskerakonna poliitikud ei pea nimetatud meetmeid piisavaks, et ees ootavat rasket talve üle elada.

EKRE esimees Martin Helme ütles ERR-ile, et pole koalitsioonilepingu lõppteksti veel näinud, kuid meedias avaldatu põhjal on ta pigem kriitiline.

“Minu meelest on see väga poolik lahendus. Ma olen suhteliselt kriitiline. Alustame sellest, et elektri hinna saaks Eestis väga odavaks üsna kiiresti – selleks on vaja valitsuse otsust, et Eesti Energia müüks väiketarbijale elektrit fikseeritud hinna eest ja teha nulliring CO2 hinnale, et CO2 komponent sealt ellimineerida. Nii me saaksime elektri hinna 30 euro kanti. Aga nüüd me näeme, et valitsus räägib suurusjärgust 130–150 eurot ja seda ka talveperioodil, ja siis mingisugusest kompensatsioonimehhanismist, ja see elektriturureformi jutt. Ma ei näe ka koalitsioonileppes ühtki maksualandust, mis oleks olnud tõhus meede kütusehindade alandamiseks,” lausus Helme.

Ka Keskerakonna aseesimees Tanel Kiik leidis, et nimetatud meetmetest jääb sel talvel väheks.

Allikas:ERR