Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Haugi, vähi ja luige koalitsioon kuulutas välja positsioonid riigivankri vedamisel

-
11.07.2022
Kui paljusid ministritest saab näha homotrallil? Pilt on illustratiivne.
© Uued Uudised

Esmane ülevaade kohtade jaotusest uues valitsuses on selgunud ja käiku on läinud võrdne ministrikohtade jaotus.

Pühapäeval sõlmitud kokkuleppe järgi saab Reformierakond moodustatavas valitsuskoalitsioonis peaministri, rahandusministri, kaitseministri, sotsiaalkaitseministri ja maaeluministri ametikohad. Seega säilitavad oma koha Kaja Kallas, Keit Pentus-Rosimannus, Kalle Laanet, Signe Riisalo ja Urmas Kruuse. Kui muidugi keegi neist ministrikohast tüdinenud pole.

Erakond Isamaa võtab valitsuses enda kanda välisministri, haridus- ja teadusministri, justiitsministri, ettevõtlus- ja infotehnoloogiaministri ja riigihaldusministri portfellid. Seega endise keskerakondlase Eva-Maria Liimetsa, kuriteokahtlusega reformierakondlase Liina Kersna, poliitoravast aknatihendaja ja vaenukõneseaduse vorpija Maris Lauri, võõramaalaste sissevedaja Andres Suti ja Jaak Aabi sisutühja portfelli. Välis- ja justiitsministri kohad on isamaalastele tuttavad, vähemalt Urmas Reinsalule.

Sotsiaaldemokraadid saavad siseministri, töö- ja terviseministri, majandusministri, keskkonnaministri ja kultuuriministri koha. Seega siis saavad sotsid tagasi Anvelti-Raiki portfelli (Tarand saab jälle miitingutel käia), hakkavad vastutama Tanel Kiige lörriaetud poliitika eest, asendavad Taavi Aasa majanduse allakäigus, saavad keskkonnaministrina oma rohepööret edendada ja Eesti kultuuri keeravad kohe tingimata kultuurimarksismiga tuksi.

Ministrite nimesid pole veel välja öeldud.