Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kalle Pallingu näitel: kuidas Reformierakond ripub suurfirmade nisa otsas

-
11.07.2022
Reformierakond muutub üha ülbemaks, aga kunagi tuleb ka nende mihklipäev.
© Uued Uudised

Pole ime, miks Reformierakond võimust ilma jäädes tohutu šoki osaliseks sai ning tegi kõik, et võimule tagasi saada ja nüüd pingutas naba pagast, et võimu säilitada.

Filmiklassikast pärit lause „ma ei tule alla, matke mind või koos majaga“ saab teise tähenduse Reformierakonna esimehe ja peaministri Kaja Kallase käitumist vaadates.

Nüüd on aga kõige selle ilmestamiseks päevavalgele tulnud must-valge tõend sellest, kuidas toimib Reformierakonna toiduahel, mis vahepeal, kui võimust eemale jäädi, katkema hakkas.

Poliitikast lahkunud Kalle Pallingu kaasus näitab ka seda, kuidas Reformierakond ripub suurfirmade nisa otsas.

Ja alati tasub ka vaadata, kes on millise erakonna suurimad toetajad,

Eesti Päevalehe valdusse jõudnud kirjavahetused ja dokumendid näitavad, kuidas sõidujagamisplatvorm Uber lobistas endale sobivate seadusmuudatuste saavutamiseks poliitikuid üle maailma ning kuidas Eestis sattus seetõttu korduvalt huvide konflikti omaaegne Riigikogu reformierakondlasest liige Kalle Palling, kes ühel hetkel kahtlaselt ruttu poliitikast taandus.

Päevaleht kirjutab, et seitse aastat tagasi, kui Tallinnas juba kanda kinnitanud Uber tegutses seaduslikult hallil alal, oli  Eesti ühe tuntuma lobisti, kommunikatsioonibüroo Meta Advisory ühe omaniku Andreas Kaju ülesanne müüa poliitikutele maha vaatenurk, et Uber ei ole taksofirma, juhid ei ole Uberi töötajad ja et Uber on kõigest tehnoloogiafirma, mis viib kokku juhid ja sõitjad ehk märksõnaks oli sõidujagamine.

Selle eesmärgi nimel töötades sai Uberi ja Meta koostöös Pallingust, kes toona oli ühtlasi mõjukas Riigikogu liige, Euroopa Liidu asjade komisjoni esimees ja peaminister Taavi Rõivase üks lähemaid nõuandjaid, Eestis Uberile vajaliku sõidujagamise eelnõu häälekas eestkõneleja, seda nii avalikkuses kui ka tagatubades.

Tänaseks on poliitikast ettevõtlusesse läinud ka Taavi Rõivas.

 

Loe lisask: https://www.err.ee/1608653929/kalle-palling-massis-end-soidujagamise-eestkonelejana-huvide-konflikti