Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Päeva sõel (med.): paljudel Eesti elanikel on kurgiväädid p…es; venemaalased loobuvad nostalgia tõttu tualettpaberi kasutamisest; Suurbritannia võimud tahavad steriliseerida sisserändajaid; jutumärgid on ohtlik asi

-
11.07.2022

Eesti on endiselt, nagu oli kusagil ilusti öeldud, „hirmutamata idiootide maa“: Eesti Ekspress teatab, et „Kelmid majutasid Lasnamäe pensionäri Palace’i hotelli ja petsid talt välja üle 20 000 euro“

„OLIN NAGU HÜPNOOSI ALL“: naine uskus, et osaleb Swedbanki ja politsei salaoperatsioonis. Ta andis Vabaduse väljakul päise päeva ajal kogu oma raha „salaagendina“ esinenud petisele.

„Tallinnas Lasnamäel elav Uljana on kuuekümnendates eluaastates kõrgharidusega pensionär. Ühel päeval ilmus ta politseisse ja rääkis sellise loo. „Kell 8.30 mulle helistati. Mees rääkis puhtalt vene keelt ja tutvustas end Swedbanki töötaja Aleksandr Ponomarjovina. Ta teatas, et keegi üritab minu kontolt raha üle kanda.“ See Uljana ei taibanudki, et see „keegi“ ongi Ponomarjov ise.

On selline kategooria inimesi, põhiliselt „uljanasid“, kes usuvad ükskõik millist venekeelset kaaki, ainult et mitte Eesti valitsust. Kogu aeg tuleb teateid selle kohta, et mõnes eesti kohas loovutas järjekordne pensionär sulidele oma säästud, mis on reeglina päris muljetavaldavad. Eestlased ütlevad, et loll saab peksa ka kirikus, Venemaal aga oli mõned aastad tagasi tehtud üks video, kuidas saada hemoroididest lahti. Saate autor soovitas minna peenra juurde, rebida kurk väädi küljest ja toppida see väät endale p…se, nii et taime juured jääksid mulda ja pumpaksid ravivaid mahli edasi. „Ravitseja“ näitas seda protsessi videos enda peal.

Video esimesel suvel oli kurkide saak Venemaal tavakohasest väiksem. Meil Eestis aga on lollide saagid stabiilselt kõrged.

Postimees teatab viitega Komsomolskaja Pravdale, et selliseid inimesi on Venemaal veelgi rohkem, lausa üle 80 %.

Selgus, et 83 protsenti venemaalastest toetab nõukogude aja brändide taaselustamist. Ja vähe sellest, nad peavad seda ka vajalikuks. Just sellisele tulemusele jõuti Sünergia ülikooli uuringus, mille käigus küsitleti 5000 venemaalast ning selgitati välja, et valdav enamus neist tahaksid tänavatel taas näha «Moskvitši», «Volgat» ja «Pobedat», sõita «Kama» jalgrattaga ning hoida toidukaupa «Orski» külmikus.

Kuid kõige kallim vara on ikkagi inimesed ja see bränd homo soveticus on seal alles. Nii et polegi tarvidust seda taga nutta ja tualettpaberi defitsiiti on tagasi saada kergemast kergem: proovigu jälle Pravda ja kobrulehega. Väga nostalgilised nõukogude brändid.

Veel nende aegade pärandist, aga juba Ivan Krõlovi võtmes: Ühendkuningriigi valitsus tahab oravatele rasestumisvastaseid tablette sisse söötma hakata, kirjutab täna Postimees.

Tegemist on põlisoravarahvast tühistava immigrantoravate liigi vohamise vastase võitlusega: sissesõitnud (paatidega toodud) ja saarel peremehitsema hakanud võõrliik on kohalike õel konkurent elukeskkonna suhtes. Suurbritannias on 2,7 miljonit halloravat ja nende arvukus järjest suureneb. Kohalikke punaoravaid on jäänud vaid 140 000. Kaks liiki konkureerivad omavahel toidu pärast ning halloravad kannavad edasi ka oravarõugeid (inimesi Euroopas on teatavasti ründamas Aafrikast toodavad ahvirõuged). Sisserändajad ja nende pojad on surmava haiguse suhtes immuunsed, kuid kohalikud punaoravad seda ei ole. Halloravate kõrge arvukus ohustab ka noorte puude tervist. Traditsioonilised meetmed halloravatest vabanemiseks ei ole seni vilja kandnud, sest nad sigivad kiirelt ja populatsioonide arvukus kasvab hoogsalt.

Nüüd plaanivadki Ühendkuningriigi teadlased hallorava arvukuse vähendamiseks otsustavaid meetmeid ja tahavad nendele metsades jagatava toidu sisse segada suukaudseid rasestumisvastaseid vahendeid, nagu Eestis jagatakse rebastele marutõve vastast vaktsiini.

Eestis on võitlusega invasiivoravatega lootusetult hiljaks jäädud, sest oleks pidanud sellega alustama veel nõukogude ajal, kui Siim Kallas ja teised tema seltsimehed olid veel NLKP ustavad liikmed ja edendasid sotsialistlikku raamatupidamist. Ei taha siin kasutada sõna oravad jutumärkides, sest mine tea, millega see võiks lõppeda.

Sest Venemaa linna Nižni Novgorod elanik Aleksei Podnebesnõi sai 30 000 rubla trahvi justnimelt jutumärkide kasutamise eest.

Nagu teatab portaal Sota, trahvis Nižni Novgorodi Avtozavodski rajoonikohus Podnebesnõid „armee diskrediteerimisest“ rääkiva uue seaduseparagrahvi alusel. Süüalune kirjutas sotsiaalvõrgustikes kommentaari, kus pani sõna „sõjaoperatsioon“ jutumärkide vahele. Kohtuotsuses öeldakse, et Aleksei Podnebesnõi eraldas sõna „erioperatsioon“ ülejäänud tekstist jutumärkidega, mis „kahtlemata räägib selle sõna iroonilisest, vastupidisest, põlastavast tähendusest“.

Ma ei jäta ennast ilma rõõmust nimetada Kaja Kallast „peaministriks“ ja Isamaad „isamaaliseks“.

Ivan Makarov