Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Mike Calamus: Eestis kuulub elektri tootmine riigile, aga rahvas maksab 20-kordselt

-
12.07.2022
Mike Calamus
© UU

EKRE Ameerika osakonna juht Mike Calamus juhib sotsiaalmeedias tähelepanu sellele, kuidas Sri Lanka majandus kukkus tänu kõrgele inflatsioonile kokku, Eestis aga kirjutab vasakpoolne Delfi Ärileht, et “Suvine elektri hind on tohutult kõrge ja me peame selle välja kannatama… /…/ …tundub, et kõik halb on juulikuus kokku sattunud”.

“”Matsidel” soovitatakse ülikõrge elektrihind lihtsalt ära kannatada, kuigi Eestis leidub küllaldaselt tasuta maavara põlevkivi veel vähemalt 70-100 aastaks; kuigi maksumaksja raha eest ehitatud elektrijaamad ja võrgud kuuluvad riigile ja ei peaks olema kasumiahned; kuigi Eesti toodab rohkem elektrit kui tarbib, siis omahinna ja “pööblile” müüdava hinna vahe on 20-kordne!” kirjutab Mike Calamus.

“Kõikvõimalikud rohepuugid ja spekulandid on end vahele sättinud ja soovivad, et Eestit tabaks Sri Lanka saatus! Ja rahvas laseb sellel juhtuda ning kannatab! Miks pole rahvast veel tänavatel? Miks lastakse ennast mõnitada?” küsib ta.

Hollandis kestavad põllumeeste kliimahüsteeria-vastased protestid juba nädalaid ja Sri Lankal on majandus ülikõrge inflatsiooni tõttu kokku kukkunud ning inimesed tänavatel. Eestis aga tihendatakse sõnakuulelikult aknaid.