Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

“Zato Krõm naš!” Eesti läheneb kannatustaluvuse ja -propaganda poolest üha enam Venemaale

-
12.07.2022
Kremli propaganda soovitab Venemaa nimel töötada. Eesti propaganda soovitab rohepöörde, Reformierakonna ja Kaja Kallase nimel kannatada.
© Scanpix

On juba legend, kuidas Venemaa peaminister Medvedjev ütles vastannekteeritud Krimmi inimestele, et majanduslikult Kreml neid aidata ei saavat, aga see-eest on nad nüüd Venemaa osa. Eesti riigipropaganda on peaaegu samal tasemel.

Vene rahvas on kurikuulus kangelasliku kannatamisvõime poolest – isakese tsaari, impeeriumi ja Venemaa eest kannatamine on auasi, see oli nii ka Stalingradis ja Leningradi blokaadis, sotsialismi rajamisel ja kommunismi ehitamisel. Ollakse nõus elama paduvaesuses, peaasi, et “rodina” ja “deržava” õitseksid ja “batuška” rahul oleks.

Reformierakonna valitsemise aegu on kannatuste heroiseerimine saanud osaks poliitikast – praeguse hinnakatastroofi ajal räägivad nii võimupoliitikuid kui ka nende ihumeedia ärakannatamisest rohepöörde nimel, soovitades pigem kokkuhoidu ja akende tihendamist. Nende ihumeedia korrutab seda mõnuga, nagu näiteks Delfi Ärileht “Suvine elektri hind on tohutult kõrge ja me peame selle välja kannatama.”

Nii ongi eestlased jõudnud kannatamise tasemelt järele venelastele, lastes Reformierakonnal ennast juhtida loosungiga “Rodina-mat zavjot!” Kannatage tasakaalus eelarve pärast! Kannatage rohepöörde nimel! Kannatage Kaja Kallase toetuseks!

Reformierakonna aegadel läheneb kogu elu üha enam Nõukogude Liidule, Venemaale ja sotsialismile – jätkatakse NLKP poliitikat venekeelse võõrtööjõu sisseveol, õpetatakse rahvast kannatama, toidetakse inimesi riigi toetustega, allutakse kaugel asuva keskuse reeglitele ja nii edasi. Kaja Kallas kannab edasi oma NLKP funktsionärist isa nostalgilisi meenutusi sotsialismi ajast. Peaasi, et ei peaks ennast rahva nimel hindade alandamisega vaevama ning saaks tapvad maksud riigieelarvesse, et siis rahvale raha piskuna tagasi tilgutada.

UU