Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kremli agentuur Sputnik juba jälle võitis kohtus Eesti riiki

-
13.07.2022

Eesti lugejad jäävad ilma päris paljudest uudistest, mis kas jäävad vaateväljast välja, ei ületa peavoolutoimetajate arvates uudiskünnist või siis on mingil põhjusel avaldamiseks ebasoovitavad.

Eesti riik jäi järjekordselt kaotajaks kohtuvaidluses „vene maailma“ ja Kremli eriteenistuste propagandakanaliga Sputnik, seekord selle Eestis mõni aeg tagasi suletud klooniga Sputnik Meedia.

Selle endine juht Jelena Tšerõševa rääkis täna  RIA Novosti uudisteagentuurile, et eesti kohus rahuldas tema hagi ja tagastas osa konfiskeeritud isiklikust varast.

Kunagine Naše Radio juht Tšerõševa oli kinni peetud Eesti õiguskaitseorganite poolt aprillis, kahtlustades staažikat estofoobi rahuvastase kuriteo sooritamises ja rahvusvaheliste sanktsioonide rikkumises, lastes ta hiljem vabaks allkirja vastu, et ta ei lahku riigist. Harju maakonna kohus rahuldas 7. juulil tema advokaadi Sven Sillari kaebuse ja otsustas tagastada osa Tšerõševalt läbiotsimise käigus konfiskeeritud isiklikust varast, teatas Sputniku endine juht RIA Novostile. Kohus tunnistas ka läbiotsimist ebaseaduslikuks.

Eesti pangad sulgesid Sputniku arveid kahtlustades organisatsiooni rahapesus, terrorismi rahastamises ja illegaalses alkoholiäris. Praktiliselt iga teine kaastöötaja tuli Sputnikusse üle ERR-ist.

Portaali artiklid olid Eesti suhtes alati pahatahtlikud, paljud ühiskonnategelased ei tahtnud Sputnikuga tegemist teha, kuid näiteks keskerakondlased Toomist Sultsini jagasid sellele kommentaare regulaarselt ja hea meelega.

Jääb vägisi mulje, nagu kaotaksid meie kohtutes ainult Eestile lojaalsed inimesed.

Ivan Makarov