Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Uuring: kaks kolmandikku ukraina põgenikest ei kavatse koju naasta 

-
15.07.2022
Tulnud Saksamaale selleks, et jääda.
© Scanpix

ÜRO Pagulaste Ülemvoliniku Ameti (UNCHR) poolt hiljuti läbiviidud uuringu järgi ei plaani 65% Ukraina põgenikest niipea kodumaale naasta. ÜRO küsimustiku kohaselt plaanib 8,8 miljonist kodust lahkunud ukrainlasest 5,6 miljonit jääda välismaale.

Enamik küsimustikule vastanutest soovib küll minna tagasi kodumaale siis, kui olukord Ukrainas on stabiliseerunud, kuid 65% küsitletutest vastas, et ei kavatse naasta Ukrainasse nähtavas tulevikus. 9 protsenti väljendas soovi kolida oma praegusest asukohast kuhugi mujale, ent mitte tagasi Ukrainasse. 16% vastanutest ütles, et soovib külastada Ukrainat lähema kahe kuu jooksul, et kohtuda sugulaste ja sõpradega ning tegeleda asjaajamisega.

Küsimustikule vastas 4900 Ukraina põgenikku asukohaga Poolas, Tšehhis, Ungaris, Moldovas, Rumeenias ja Slovakkias.

Soov minna tagasi kodumaale varieerub suuresti vastavalt sellele, millisest Ukraina piirkonnast põgenikud pärit on. Kiievi ja Lääne-Ukraina elanike valmidus Ukrainasse naasta on tunduvalt suurem kui Ida- ja Põhja-Ukraina põgenikel. Oma praegusesse asukohta soovivad peamiselt jääda inimesed, kellel on lapsed või kes peavad hoolitsema eakate vanemate eest, samuti need, kes põgenesid Ukrainast kohe pärast sõja puhkemist ja on nüüdseks suutnud end uues asukohas enam-vähem sisse seada. Praegusest asukohast kuhugi mujale riiki soovivad kolida peamiselt inimesed, kes lahkusid Ukrainast alles üsna hiljuti ja peatuvad praegu mõnes põgenikekeskuses. Kolmandik neist soovib minna Saksamaale.

70% vastanutest lahkus Ukrainast koos pereliikmetega. 90% neist on emad koos lastega ja 82 protsendil vastanutest jäi Ukrainasse maha vähemalt üks lähedane pereliige. 77% põgenikest on ülikooli või mõne muu kooli diplomiga või neil on varasem töökogemus.

Allikas: Remix News

Täienduseks: Reformierakond, Isamaa ja Sotsiaaldemokraatliku Erakond lubavad koalitsioonileppes jätkuvalt toetada Venemaa agressiooni all olevat Ukrainat, samas soovitakse luua ka soodsad tingimused Eestisse põgenenud ukrainlaste tagasi pöördumiseks oma kodumaale, kirjutab BNS.

Kaja Kallase valitsus just algataski nii ukraina põgenike kontrollimatu saabumise kui ka odavtööjõu sisseveo endisest Nõukogude Liidust ning sotsid on üldse massimigratsiooni toetajad, sest pagulased on uusmarksismi üks kaitstavaid. Seege faktikontrollilikult: see lubadus on “vale”!