Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee
 

EKRE saadik tundis muret Eesti venest(a)umise pärast. Riigi slaavlasi täis vedanud peaminister tunnistas mure mokaotsast tõeks

-
15.07.2022
Läti putinisti Vladimir Lindermani brosüüris võiks julgelt selle naise asemel olla Kaja Kallase pilt.
© Scanpix

Kuigi peaminister, tema erakond ja uus koalitsioon räägivad suure suuga eesti keele kaitsmisest, on just Kaja Kallase valitsus lasknud massimigratsiooni vabaks, eeskätt välismaalaste seaduse muudatustega ja orienteeritusega slaavi tööjõule, aga ka ukrainlaste kontrollimatu sisselaskmisega, mis on näiteks Tallinnas ja Ida-Virumaal loonud täiesti venekeelse keskkonna.

Seetõttu küsis EKRE saadik Merry Aart reedel vastküpsetatavalt peaministrilt: “Ütlesite, et soovite näha Eestit naeratamas ja liikumas tulevikku. Minul on väga suur mure puhtpraktilistest kogemustest. Käisin eile Võrus K‑Rautas ja seal tuli rääkida vene keeles. Valgast helistati õhtul ja küsiti, et mis toimub, et sotsialismiajal ei pidanud meil Lõuna-Eestis vene keeles rääkima, aga nüüd tuleb rääkida ka Valga Rimis ja Valga K‑Rautas. See inimene, kes mulle helistas, oli [teenindajale] ütelnud, et rääkige ukraina keeles, aga selle peale oli tütarlaps laiutanud käsi ja ütelnud, et tema ukraina keelt ei oska. Kuidas selline situatsioon on kooskõlas rahvusriigi põhimõtetega ja meie tulevikuga, naeratava tulevikuga? Ma olen tegelikult väga siiralt mures selle pärast. Kas see ongi meie tulevik?”

Eesti slaavlasi täis vedanud Kaja Kallas teatas seepeale, et ka tema olevat mures, seepärast olevat uues koalitsioonis ka rõhk eestikeelsel haridusel ja et eesti keelt pidavat hoidma. Kuigi just tema valitsedes on odavtööjõu sissevedu venekeelsest ruumist saavutanud enneolematud mõõtmed ning eesti keel igalt poolt taandunud, ka inglise keele ees.

Allikas: stenogrammid