Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Peaminister oli reedel jälle tema ise: ei saanud vastata, sest polnud pabereid, ja võttis kummaliseks eeskujuks teised riigid

-
15.07.2022
Kaja Kallas on varemgi tühjust tootnud.
© Internet

Peaminister Kaja Kallase võimetus vastata ilma paberita küsimustele ja tema halenaljakas toetumine teiste riikide väidetavatele kogemustele on juba legendiks saamas.

Nii jäi ta Leo Kunnasele osa vastusest võlgu: “Ma võin selle fondi nimega eksida, aga põhimõtteliselt Euroopa kaitse fond või midagi sellist, mul seda praegu kaasas ei ole.”

Anti Poolametsale: “Mul ei ole praegu neid numbreid siin käepärast ja seetõttu ma ei mäleta ka või ma ei suuda teie väiteid kinnitada ega ümber lükata.”

Need näited tõestavad, et peaminister ei suuda väidelda, sest peas valitseb lihtsalt tühjus.

Legendaarne on ka peaministri suvaline toetumine teiste maade kogemustele, nagu varem infotunnis toodud võrdlus kahe Bangladeshi küla vahel, milles üks kasutas maske, teine mitte. Nüüd võtab Kaja Kallas lihtsalt riigid, kus on makse alandatud, vaatab kütusehinnad üle ja deklareerib, et näe, ei aidanud, hinnad ei langenud või tõusid uuesti – kuigi nende protsesside taga võib olla palju muid tegureid.

“Praegu see hind stabiilne ei ole ja seetõttu, kui vaatate, mis juhtus Saksamaal ja mis juhtus Poolas. Näiteks Poolas alandati aktsiise isegi madalamale Euroopa lubatud määrast. Ometi kahe nädala pärast tõusis hind kõrgemale, kui varasemalt oli olnud, ja mitte sellepärast, et aktsiisi alandamine oleks olnud kuidagi halb, vaid sellepärast, et lihtsalt hinnad muutuvadki väga palju,” räägib Kallas.

Tunnistagem ausalt – no pole peaminister Kaja Kallas just kõige teravam pliiats.

Allikas: stenogrammid