Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Lood, mida pole, sest neid ei saa tõestada

-
18.07.2022
Nii nagu Sauroni Silm valitses Tolkieni Keskmaa üle, valitseb süvariik Eesti üle. Pilt on illustratiivne.
© UU

Uutele Uudistele tuleb alatasa vihjeid, millel on salastustemplina küljes vihjaja soov, et tema nime mainida ei tohi ja uurigu portaalirahvas ise – paraku on ka siinsete inimeste käed kaudselt süvariikliku nööriga seotud ja paljastavaid lugusid enamasti ei tule.

Mõned näited. Üks EKRE inimene lahkus erakonnast, sest tööandja andis talle selleks lühikese tähtaja, ähvardades vastasel korral vallandada. Kuna kogu pere eluolu sõltus ainult selle inimese töökohast, siis valis ta erakonnast lahkumise ja omad mõistsid teda. Aga seda lugu ei saa avalikuks tuua sellesama inimese pärast.

Üks meedias töötav inimene räägib, et peavooluväljaanded polegi sedavõrd ideoloogiliselt rahvuskonservatiivide vastu, kuivõrd rahaliselt – meedia saab tellijatelt raha, et EKRE-t materdataks, ümbriku saavad ka ajakirjanikud. Võimuerakonnad maksavad meedia kinni. Inimene räägib, aga tõestust anda ei saa, sest siis on töö ajakirjanduses tema jaoks kadunud.

Noor inimene tahtis ülikooli astuda, aga ei saanud sisse, kuigi tulemus oli hea. Hiljem selgus, et hindajad-otsustajad teadsid tema rahvuskonservatiivsetest vaadetest.

Räägitakse ühest võimupoliitikust, kes käitub ka avalikkuse ees oma naise kui orjatariga, kes alandlikult naeratades toob talle kõik kätte, kuulda saab vaid mõnitavaid ütlusi. Seda saab tegelikult järgi uurida igaüks, piisab sellest, kui minna üritusele, kuhu see vasakpoliitik on abikaasaga kutsutud.

Stopp! Juba kisavad kõik võimupoliitikute toetajad – laim! Aga see info ei pretendeerigi tõele, sest tõe aluseks on tõestamine. Kuid on tõeseid asju, mida ei saagi tõestada, sest infoväraval ripuvad suured tabalukud ees. Või kardavad need, kes võiksid rääkida, ebameeldivaid tagajärgi. Igaühest ei saa vilepuhujat.

Kuidas siis tõeni jõuda? Raske soovitada. Lihtsam võimalus on oma mõtetes asi paika panna. EKRE-sse kuulumise pärast on inimesi varemgi vallandatud, kasvõi ühe kooliõpetaja juhtumi järgi võttes, mida on ka meedia kajastanud. Kas meedia on EKRE-vaenulik? On, ja miks mitte raha eest – loogiliselt peaks seal mõnigi inimene olema, kes sellega kaasa ei lähe. Aga ei ole, ajakirjanikud vorbivad õelasid tekste ja eiravad EKRE poliitikute vastuseid. Seega – kõige tõenäolisem on rahaga kinni maksmine.

Kas liberaalsed ja vasakpoolsed poliitikud ei saagi naisteahistajad olla? Saavad küll – Jürgen Ligi ütlused naiste aadressil on kurikuulsad ja kui ta poleks “oma”, oleks feministid ta ammu risti löönud. Endast ülihästi ja naistest halvasti mõtlevaid inimesi on kõigis erakondades ja eelnimetatutes ilmselt kõige rohkem – naiste õiguste eest seismine on neile vaid poliitiline programm, ega nad seepärast veel reaalsuses selle järgi ela.

Süvariik kaitseb neid. Kes on EKRE poolt, saab karistatud, kes vastu, saab õnnistatud. Mordori hundiseadus.

UU