Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Reinsalu lubab murda Venemaa majandusliku selgroo. Kas uuele valitsusele ei tundu, et meie endi oma juba ragiseb?

-
21.07.2022
Lähenev talv tähendab ka Eestile naasmist kitsasse nõukogude aega ja suuremat sarnasust majanduslikult vaesunud Venemaaga.
© Scanpix

Võimpoliitikutel on kombeks teha suuri sõnu, nagu näiteks isamaalisel välisministril Urmas Reinsalul, kes on ERR-ile öelnud: “Reinsalu: peame murdma Venemaa majandusliku selgroo”.

Reinsalu võib kindel olla, et vähemalt eestimeelne Eesti ootab kannatamatult Venemaa selgroo murdumist igas mõttes, ja mida tugevama raksatusega, seda parem. Ainult et selle valitsusega raksatab meie selgroog ammu enne Venemaad, kellel on vähemalt nafta ja gaas ega ole rohepööret.

Uus valitsus ei kavatsegi elektri ja sooja hindu alla viia nii, et see piisavalt mõjuks, näiteks CO-kaubandusest ja elektribörsist loobudes, samuti ei kavatseta efektiivselt oma põlevkivienergeetikat kasutama hakata, gaasitarnetega on kitsas, inflatsioon möllab ja nii edasi – meie endi majanduslik selgroog on ragisemas. Isegi majandusministriks määrati inimene, kelle puhul on põrumine juba sisse kodeeritud.

Samal ajal kui “reinsalud” Venemaa selgroogu painutavad, on just gaasitarnetega mängiv Kreml Lääne luustiku pinge alla pannud ning rohepööre hävitab majandusi täie rauaga – näis, kuspool see apokalüptiline praks enne käib.

Reinsalu soovid ja optimism on tugevad, aga kardetavasti võtab Eesti selle valitsusega uut talve vastu samamoodi nagu vene inimene Venemaa kolkas – vaesuses ja külmetades.

UU