Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee
 

Poliitšõu: abordiõigust nõudval meeleavaldusel osalenud USA demokraatidest kongresmenid korraldasid ise enda arreteerimise

-
24.07.2022
Vasakprovokaatorid ühel varasemal miitingul.
© Scanpix

19. juulil 2022 arreteeriti USA ülemkohtu juures meeleavaldusel osalenud 17 kongressi liiget, kellest kaks olid demokraatliku partei tuntud poliitikud Alexandria Ocasio-Cortez ja Ilhan Omar. Meeleavaldus oli mõeldud protestiaktsioonina ülemkohtu juunikuise otsuse vastu, millega võeti seisukoht, et abort ei ole USA põhiseadusest tulenev õigus ja anti otsustusõigus abordiga seonduvates küsimustes osariikidele. Politsei sõnul blokeerisid meeleavaldajad liiklust ning enne arreteerimist tehti neile hoiatus.

Nüüdseks on selgunud, et Alexandria Ocasio-Cortez ja Ilhan Omar teesklesid, nagu oleks nende käed pandud raudu. Lisaks on tulnud päevavalgele asjaolu, et arreteerimisürituse taga oli George Sorose rahastatud aktivistide grupp Center for Popular Democracy Action Fund.

Ocasio-Cortez postitas enda õigustamiseks Instagrami foto, milles tunnistas, et Center for Popular Democracy Action Fund oli palunud temalt ja veel 16 demokraatliku partei liikmelt, et nad laseksid end arreteerida. „Arreteerimine oli kogu aktsiooni eesmärk,“ kirjutas Ocasio-Cortez, lisades, et tegemist ei olnud lihtsalt „trikiga tähelepanu saamiseks“.

Samas oli kohal isegi filmigrupp, kes kogu juhtumit filmis ning pool tundi enne sündmust postitas Ocasio-Cortezi kõneisik Twitteris, et Sorose rahastatud aktivistide grupp teeb aktsioonist otseülekande. „Kongressi liikmed, nende seas [Ocasio-Cortez] osalevad kohe varsti kodanikurahutusel ülemkohtu ees, kus ilmselt toimub ka arreteerimine,“ kirjutas Jeremy Slevin vahetult enne seda, kui poliitikud alustasid ebaseaduslikku liikluse takistamist ülemkohtu ees. „@CPDAction teeb otseülekande. Püsige lainel!“

Allikas: Townhall