Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Uue võimukoalitsiooni võtmelause on “Me ei saa midagi teha”

-
28.07.2022
Stenbocki majas
© Uued Uudised

See, et Eesti on oma suveräänsuse Brüsselile loovutanud, väljendub juba lausa igapäevaselt võimupoliitikute selgitustes, et nemad ei saavat oma riigis üht või teist murekohta lahendada.

Nii ei saavat takistada Venemaalt Läände tormavaid (ja ilmselt ka Eestisse jäävaid) venelasi – ERR kirjutab nimelt, et “Siseminister Lauri Läänemetsa sõnul ei ole Schengeni viisaruumi reeglitest lähtuvalt võimalik takistada mõnelt Euroopa riigilt viisa saanud Venemaa turistidel Eestisse sisenemist.”

Postimees omakorda kirjutab: “Venemaa sadamatesse pääsu ootavate tankerite ja kaubalaevade mitteametlik ankruala Eesti majandusvööndisse kuuluval Soome lahe osal püsib ja laieneb. Eesti võimud ei saa laevade ootamist Käsmu ja Loksa reidil kuidagi takistada.”

Jutt käib sellest, et Venemaa lubab oma vetesse siseneda ainult juhul, kui laev läheb otse sadamasse, kuna aga seal on suured järjekorrad, löövad laevad “aega surnuks” Eesti Lahemaa vetes.

Ligikaudselt sama olukord oli siis, kui meedia kirjutas sanktsioonide alla sattunud Valgevene naftatoodete transiidist läbi Eesti – ka siis kinnitasid Kaja Kallas ja tema ministrid, et seda ei saavat takistada, Brüsselist polevat vastavaid suuniseid.

Ja muidugi ei saavat valitsus midagi teha, et elektrihindu reaalselt alandada, ja seda riigis, kus on oma energeetikabaas.

Selliseid näiteid on omajagu, kuid kokkuvõttes võib öelda kahte asja: esiteks ei ole Eestil enam suveräänset võimu oma territooriumi üle, ja teiseks, võimul on jänespüksid, kes lihtsalt ei julge enam selga sirgu ajada ja ennast oma riigi valitsejatena näidata. Samas, kui Ungari teeb otsuseid, mis lähtuvad ennekõike oma riigi huvidest, on sulasehinged kaarnatena madjarite kallal.

Uued Uudised