Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Pühapäevasõel (med.): postimehed veerevad allamäge; Mäggi hakkab ennast riigi hüvanguks kärpima; poliitkorrektne naaskliga vehkija; Leningradi oblastis lasti sõelapõhjaks Narva tanki sõsar; järgmine Putini sihtmärk on hoopis Alaska?

-
31.07.2022

Ajal kui Hollandis kallutavad rohehullusest lõpuks raevunud farmerid teedele sõnnikukoormaid, sest nendel lihtsalt ei anta põldudel enam tööd teha, heietatakse Tallinnas aina maniakaalsemalt mõtteid autovabast kesklinnast.

Linnavõimus tegelevad sellega põhiliselt sotsid, kel peale ööelu pimpimise, homonduse ja tagasi puu otsa ronimise muid ideid polegi.

Aga isegi pealtnäha soliidsemad meediaväljaanded lähevad sellega kaasa ja Postimees avaldaski juhtkirja „Tallinn on halastamatult autokeskne“.

Kas te olete viimasel ajal midagi naljakamat lugenud? „Tänases lehes ilmunud test, millise transpordivahendiga pääseb suvisel tipptunnil kõige kiiremini Postimehe toimetusest Sossi mäe nõlvalt Noblessneri kvartalisse, peegeldab halastamatut tõde: ühistransport on Tallinnas jäänud vaeslapse rolli. Renditõuks, -jalgratas ja -auto teevad bussile-trammile kes lühema, kes pikema puuga ära. Võitja on ühistranspordist umbes kolmandiku kiirem.“

Ühistransport peabki aeglasemalt liikuma, sest teeb iga paari minuti tagant peatusi, kuna mitte kõik Tallinna elanikud ja selle külalised ei taha sõita alguspunktist lõppunktini, näiteks Sossi mäelt Noblessnerini. Inimesed väljuvad ja sisenevad kümnetes peatustes, tõukerattad ja autod sõidavad aga vaid punase fooritule ees peatudes. Mõelda vaid: „võitja“, „kolmandiku kiirem“. Testige parem oma toimetuses kohvimasinate kiirust, selles oleks teie hinnang professionaalne.

„Tallinn lihtsalt on halastamatult autokeskne. Üks põhjus on muidugi selge: otsustajad ise sõidavad ju autoga. Hääli, et linnas liiklemine pole vaid autodele, kostab ka Tallinna juhtkonnast, kuid tegelik liikluspilt ei taha sellega kaasa minna. Paljude lääne linnajuhtide seas on saanud auasjaks jalgrattaga tööl käimine. Aeg oleks meilgi. Ja ka keskmisel Eestimaa talvel saab jalgrattaga sõita,“ kirjutab Postimees.

Kui leht pidas „otsustajate“ all silmas mind kui linnavolikogu liiget, siis vale puha: kasutan ühistransporti. Kui peeti silmas valitsusjuhti Kaja Kallast, siis ta sõitis küll jalgrattaga, soomustatud autod ees ja taga. Mis aga puutub sellesse, et „ka keskmisel Eestimaa talvel saab jalgrattaga sõita“, siis seda tahaks küll oma silmaga näha, kuidas „keskmisel Klandorfi-talvel“ hakkate te Sossimäel üles-alla sõitma. Kui tee peal jääkaru teid maha ei murra, äkki pääsete jalaluu lahtise murruga.

+ + + + + + +

Nädalavahetus on aeg, kui inimestel on rohkem aega igasuguse meelelahutuse jaoks, ka följetonide lugemiseks. EPL on selles mõttes soodsaim väljaanne, kuna seal antakse sõna ka viimse piirini ülesköetud agressiivsetele harimatutele aktivistidele, kes on valmis oma valgenahalist isa ja neid loomulikul teel sünnitanud lihase ema ära lintšima ja ümber lõikama.

Antakse sõna ka poliitklounidele – nii tänagi: loo pealkiri on „KOLUMN. Janek Mäggi: hinnad on tõusnud väga vähe! Palku tuleb kärpida, mitte pärmistada!“.

Autorit on esitletud kui „kommunikatsioonispetsialisti, kolumnisti (keskerakond). Ta oli vahepeal ka suhtekorraldaja ja minister. Temale küll ei soovitaks rattaga ringi sõita, sest pärast selliseid ettepanekuid ei päästaks teda ka kiiver inimeste õiglasest vihast.

Mäggi kirjutab: „Riigi seisukohtalt on hinnatõus ainult hea: raha ringlemise kiirus tõstab hindu, kuid suurendab kõigi kodanike heaolu – tehakse rohkem tööd, puhatakse vähem, luuakse rohkem väärtust, riik kogub hoogsamalt makse, jõuame kiiremini Soomele ja Saksamaale järele.“

Härra Mäggi, kelle kohta „rohkem tööd“ ei päde, sest ta seda üldse ei tee, unustas lisamast, et nii me „jõuame kiiremini viie jõukama riigi hulka“. Tema väiteid ei ole mõtet kommenteerida, neid tuleb lihtsalt nautida. Loodetavasti lähevad tema unistused täide ja tema palka kärbitakse ning müüakse talle isiklikult kaupu topelthinnaga. Küll siis alles tõuseb selle kodaniku heaolu!

+ + + + + + +

Täna hommikul ilmus Õhtulehes tragikoomiline lugu „Naaskliga mees ähvardas tõmmunahkset tapmisega“.

Leht kirjutab: „Viru maakohus mõistis seitsmekuulise tingimisi vangistuse mehele, kes ähvardas naaskel käes tõmmunahkse inimese tappa. Joobes Artur ähvardas 4. veebruaril korterimaja trepikojas kannatanut tapmisega, öeldes: ,,tapan su ära, tõmmunahkne.” Samal ajal hoidis ta käes naasklit ja tegi sellega ründavaid liigutusi. Ohver võttis ähvardusi tõsiselt, kartis elu ja tervise pärast. Kui ta püüdis sulgeda korteriust, hoidis Artur lingist kinni ega lasknud seda teha.“

Miks see lehelugu (mitte lugu ise) tragikoomiline on? Aga on ju raske uskuda, et raevunud ja naaskliga relvastatud mees kasutab poliitkorrektset sõna „tõmmunahkne“ selle asemel, et pruukida lühemaid konkreetsemaid kõlavaid sõnu.

Kas ajakirjandus või kohus järgisid meie muuseumirottide eeskuju, kes nimetasid ümber Viiralti “Neegri pead”, tahaks nüüd küll teada. Sest kui väljendeid siluti, ei ole kohtuotsus seaduslik.

Loost ei selgu ka see, „mis nahkne“ oli Artur ise. Ja miks ta kasutas naasklit, kui kahvliga saaks kahe löögiga lausa kaheksa auku. Fotol on poliitkorrektsuse huvides valge sihtmärk.

+ + + + + + +

Punamonumentide kõrvaldamise protsess jõudis meilt ka meie naabrite juurde Venemaale Leningradi oblastisse: 47news teatab täna, et Tosno rajoonis lasid tundmatud sõelapõhjaks „Suure Isamaasõja“ nõukogude tankistidele tee äärde püstitatud ausamba. Nagu teatab politsei, tulistati jahipüssist.

Tehti seda kaua ja raevukalt, sest mälestus meenutab peenmullitama läinud šveitsi juustu. Mälestusmärgi jalamisse on paigaldatud ümberkaudsetest soodest välja tõstetud Narvaski tuntud tanki T-34 soomuse tükke.

+ + + + + + +

Moskva kavatseb kasutada Ukraina Donetski, Luganski, Zaporožje ja Hersoni oblastites agitatsioonivahendeid anastatud territooriumide liitmiseks Venemaaga.

Levitatakse ka pusasid kirjaga „Suure Venemaa eest“ ja Venemaa kaardiga, kuhu kuuluvad ka kõik nimetatud territooriumid koos Alaskaga.

USA saatkond kommenteeris seda vene Delfile nii, et Ukraina territooriumide hõivamine on lubamatu ja sellele antakse vastulöök. Alaskast ei öeldud midagi.

Ivan Makarov