Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Itaalia luure lükkas ümber kuulujutu, millega püüti mustata Itaalia rahvuslasi ja Matteo Salvinit

-
01.08.2022
Lega liider ja endine Itaalia siseminister Matteo Salvini, kes sai tuntuks inimkaubanduse tee sulgemisega läbi tema riigi.
© Facebook

Itaalia luureametnik lükkas ümber info, nagu oleks Venemaa üritanud kukutada Mario Draghi juhitud Itaalia tehnokraatlikku valitsust Matteo Salvini kaudu.

Itaalia Ministrite Nõukogu luureteenistuse delegatsiooni asesekretäri Franco Gabrielli kinnitusel puuduvad tõendid, nagu oleks Venemaal olnud Salvini tegevuses ja Draghi valitsuse kukkumises mingi roll, vahendab Breitbart.

„Uudis, mis ilmus ajalehes La Stampa ja mis sedastas, viitega riiklikule luureteenistusele, nagu oleksid toimunud jurist Capuano ja Venemaa suursaatkonna esindajate vahel läbirääkimised Graghi valitsuse kukutamiseks, ei vasta tõele,“ ütles Gabrielli ajalehele Il Giornale.

La Stampa väitel kohtus Venemaa suursaatkonna diplomaat mai lõpus Matteo Salvini nõunikuga, et uurida, kas ehk mõni Salvini Liiga liikmetest oleks valmis valitsusest lahkuma. Salvini nimetas väiteid valeuudiseks ning teatas: „Lõhestunud ja meeleheitlik vasaktiib… kulutab oma aega fašistide, venelaste ja rassistide otsimisele, keda ei ole olemas.“

Ehkki puuduvad tõendid, selle kohta, nagu oleks Venemaa survestanud Salvinit, hoiatab Itaalia luure siiski, et Venemaa võib püüda mõjutada Itaalia valimisi massiimmigratsiooni kaudu, seda tänu oma kohalolekule Liibüas. „Liibüa on Itaalia poole suunatud suurtükk. Immigratsioon on kõige võimsam relv nende kätes, kes tahavad mõjutada valimiskampaania kaudu septembris toimuvaid Itaalia parlamendivalimisi,“ ütles üks luureallikas ajalehele La Repubblica.

Ehkki nii Salvinil kui ka Forza Italia juhil Silvio Berlusconil on olnud minevikus Venemaaga sõbralikud suhted, on Liiga kolmanda liikme, rahvuskonservatiivse Fratelli d’Italia liider Giorgia Meloni Venemaa sõjalist agressiooni Ukrainas teravalt kritiseerinud. Meloni juhitud partei on hetkel arvamusküsitluste kohaselt Itaalia kõige populaarsem partei ja Melonist võib saada järgmine Itaalia peaminister, kui paremtsentristidel õnnestub koguda koalitsiooni moodustamiseks piisavalt hääli.

„Oleme algusest peale kaitsnud ja toetanud Ukraina eesmärke, seda mitte ainult põhjusel, et usume neisse eesmärkidesse, vaid ka põhjusel, et Itaalia ei saa riskida nõrga lüli rolliga Lääne liitlaste hulgas,“ ütles Meloni möödunud nädalal.