Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Sõgeda rohepoliitika vastu protestivad Hollandi farmerid lubavad veelgi jõulisemaid proteste

-
09.08.2022
Hollandi põllumehed annavad jõuliselt mõista, mida nad valitsuse aetavast rohepoliitikast arvavad.
© Scanpix

Juuni lõpust alates valitsuse kliimameetmete vastu protesteerivad Hollandi põllumehed nimetasid esimest läbirääkimistevooru peaminister Mark Ruttega pettumuseks. Kohtumise järel lubasid põllumehed jätkata protestidega ning võtta kasutusele senisest jõulisemad abinõud.

 

Möödunud nädala reedel kohtusid põllumajandusorganisatsioonide esindajad, teiste hulgas ka LTO, kes esindab ligi 35 000 põllumeest, peaminister Rutte ning tema poolt valitud läbirääkija, endise asepeaministri Johan Remkesega Utrechtis. Tegemist oli esimese sellise kohtumisega, vahendab Breitbart.

RTV Drenthe andmetel vabandas Rutte põllumeeste ees tekitatud „suure segaduse“ pärast, mille on põhjustanud nn lämmastikukaardi skeem. Tegemist on kaardistatud aladega, kus tuleb hakata piirama põllumajandustegevust ja loomakasvatust. Kaardistamisel on lähtutud EL-i eluslooduse kaitse kavast, mida Hollandi valitsus kasutab ära, et vähendada riigis lämmastikuheitmeid 2030. aastaks poole võrra.

Plaan näeb ette vähendada põllumaid 30% ulatuses, mis mõnede arvates tähendab sisuliselt riigipoolset katset sundvõõrandada maa, mis on olnud eravalduses mitmeid põlvkondi.

Ehkki valitsuse koostatud skeem on ebatäpne ja tekitanud põllumeeste hulgas segadust, ei nõustunud globalistist Rutte oma 2030. aasta agendast taganema. Rutte kirjeldas kohtumist kui „avameelset vestlust“, mille käigus kerkis üles „hulgaliselt emotsioone“ ja väljendati „tõsist muret“.

Põllumehed olid oma kommentaarides siiski otsekohesemad. Edest pärit põllumees Bart Kemo üles, et ees seisavad ilusad, positiivsed üritused: „Kohal on traktorid ja põllumehed jagavad oma toodangut. Ühtlasi eeldan, et võtame kasutusele ka jõulisemad meetmed.“

Sama kinnitas põllumeeste kaitseorganisatsiooni Farmers Defence Force (FDF) juht Mark van den Oever. „Kui ma praegust meeleolu õigesti tajun, siis arvan, et võite valmistuda jõulisemateks aktsioonideks, mida FDF kunagi korraldanud on… Ma ei hakka sellest praegu pikemalt rääkima, aga me kavatseme päris kindlasti olukorda eskaleerida.“

Enne ja pärast reedest kohtumist Ruttega toimusid aktsioonid kogu riigis, kus põllumehed süütasid põlema heinapalle ja blokeerisid maanteid prügiga. Ühtlasi on ligi kolm kuud kestnud protestide vältel blokeeritud traktoritega olulisi infrastruktuuri objekte nagu lennujaamu.

Möödunud nädalal blokeeriti üks paberitehas, viitamaks valitsuse rohepoliitika silmakirjalikkusele – tehas eritab tunduval suuremas koguses lämmastikuheitmeid kui ükski piirkonna farm, ometigi ei ähvarda paberitehast sulgemine.

Ehkki protestid on olnud häirivad, on need suuresti möödunud rahumeelselt. Paraku on siiski tulnud ette juhtumeid, kus politseid on süüdistatud liigse jõu kasutamises. Näiteks ähvardas politseinik tulistada üht teismelist poissi, kes juhtis traktorit väidetavalt liiga „ohtlikult“. Hiljuti levis sotsiaalmeedias ka video, kuidas Almelo politseinikud peksid linnaväljakule kogunenud protesteerijaid nuiadega.

 

LOE LISAKS

Hollandi põllumehed jätkavad võitlust nende tootmist hävitava rohehulluse vastu

Kliimameetmed tõid Hollandisse põllumeeste meeleavaldused, politsei tulistas protestijaid