Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

EKRE Naisühendus on lahinguks valmis

-
10.08.2022
EKRE aktiivsed naised: Evelin Poolamets, Merike Lumi, Eve Miljan ja Kai Rimmel
© UU

Äsja peeti Eesti Naisühenduste ümarlaudade traditsioonilist suvekooli Raplamaal Alu mõisas. EKRE Naisühenduse liikmetest  olid kohal Eve Miljand Jõgevamaalt, Merike Lumi Tartus, Evelin Poolamets Lääne-Virumaa naisühenduste ümarlauast ja Kai Rimmel EKRE Naisüheduse esindajana.

Esimene päev algas  Riigikantselei rohepöörde koordinaator Kristi Klaari esitlusega teemal “Mida toob endaga kaasa rohepööre ja Eesmärk 55 elluviimine Eestis?”

Rimmeli sõnul oli mõttevahetus aktiivne ja kohati muutus tulisekski, kui nii olulise riiklikult tähtsa teema juures jäid küsimused vastuseta.

Teise poole päevast täitsid rühmatööd teemal : “Millised ettepanekud esitada  Eesti Naisühenduste Ümarlaua poolt  erakondade valimisprogrammidesse”, sellele järgnesid rühmatööde esitlused ning ühisarutelu.

Päevale pani punkti kohtumine riigihalduse ministri Riina Solmaniga.

Teisel päeval tehti ülevaade Eesti Naisühenduste Ümarlaua  esimese poolaasta tööst ja  arutati edasisis tegevusi.

Eraldi teemakäsitlusena oli arutlusel kas ja kuidas saavad lasteaed ja kool luua tüdrukutele ja poistele võrdseid võimalusi. Muu hulgas rääkis seal soolise võrdõiguslikkuse ekspert Ülle-Marike Papp.

See teema kiskus tuliseks ja seal jäid EKRE Naisühenduse naised nii mõneski küsimuses eriarvamusele, sest eesmärk on kasvatada tüdrukud ikkagi naisteks ja emadeks ning poised meesteks ja isadeks.