Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Vaba Rahva Laul tuleb taas – seekord pealinnas

-
10.08.2022
Vaba Rahva Laul
© UU

20. augustil toimub XIII Vaba Rahva Laul, mis tänavu peetakse maha Kalevi keskstaadionil Tallinnas.

Suursündmuse peakorraldaja Ülo Kannisto rääkis Külauudistele, et Vaba Rahva Laul on sellel staadionil peale aastaid renoveerimist esimene suurem üritus. Renoveeritud staadionile on paigaldatud 9900 uut klapptooli.

Seekord saavad nii koorid kui publik osaleda peol ilma piiranguteta, sest pole vaja vaktsineerimistõendit ega selle puudumisel testimist kohapeal. „Kaks eelmist koroona-aastat Haapsalus ja Rakveres tõestasid, et normaalsel väliüritusel koroona ei levi ja haigestumine oligi null, kuigi mõlemal korral oli laval sada koori. Pole ka seekord probleemi,” selgitas Kannisto.

Tänavu on ühendkooris veidi alla 100 koori pea 1500 lauljaga. Esmakordselt esineb Rootsist Göteborgist eestlaste koor ja Soomest kaks eestlaste koori. Seekordsed solistid on Ott Lepland, Alika Milova, Koit Toome, Getter Jaani, Marko Matvere, Boris Lehtlaan, Merit ja Märten Männiste.

Peadirigent on ikka jätkuvalt Lauri Breede ja endiselt saadab lauljaid Urmas Lattikase bänd. Peo päevajuht on Veikko Täär. „Kavas on taas ilusad eestikeelsed ja isamaalised laulud. Jälle on põhjust kokku saada ja laulda ühiselt südamest tulevaid laule, eriti praegusel ajal, kui Euroopas käib sõda,” lausus Kannisto.