Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Izvestija ajakirjanikud on juba kodumaal ja näitavad salaja filmitud videot Eesti politseist

-
13.08.2022

Eestis kinni peetud Venemaa väljaande „Izvestija“ kaastöötajad Ksenija Soldatova ja Dmitri Timofejev on juba tagasi kodumaal ja jagavad oma muljeid.

„Ksenija märkis, et oli tunda vaenulikkust, eriti migratsiooniameti esindajatega suheldes,“ kirjutab Izvestija.

Ja kohe astutakse ämbrisse, kuna külalised filmisid salaja omaenda kinnipidamist ja niivõrd rahulikku ja heatahtlikku politseinikku annab ikka otsida: noor eesti poiss vormis oli kannatlik, viisakas, naeratas ja rääkis head vene keelt kerge aktsendiga, vastates kinnipeetavate küsimustele.

Migratsiooniameti esindajatega vesteldi „ligi kaks tundi“. Vene külalised rääkisid „miljonite ankeetide täitmisest“ ja sellest, kuidas käisid Narva tanki juures, aga loomulikult mitte kõike. Neid olevat seal salaja pildistatud, nemad aga muidugi midagi sellist ei teinud.

Täna lahkusid venelased Jõhvi politseijaoskonnast, politsei tõi nad Narva piiripunkti, kust nad suundusid Ivangorodi. Nende viisad on tühistatud ja nendel on keelatud tulla Euroliitu kolmeks aastaks.

Izvestija poolt levitatava video vaatajaid kindlasti üllatab see, et vastupidiselt väidetule olid Eesti riigi esindajad meeldivad ja korrektsed, mida ootaks nendelt ka meie kohaliku opositsiooniga suheldes.

Ivan Makarov